Uncategorized

Hamileyken Özel Sağlık Sigortası Yapılabilir mi?

En değerli varlığınız olan sağlığınızı korumak için spor yapmak, sağlıklı beslenmek ve stresten uzak durmak gibi önlemler alıyor olabilirsiniz. Tüm bu önlemlere rağmen zamanla sağlığınızın bozulması, çeşitli hastalıklar yaşanması veya kaza geçirilmesi riski her zaman vardır. Özel sağlık sigortası bu nedenlerden dolayı özel hastanelerde tedavi olunması halinde ortaya çıkan sağlık giderlerini güvence altına alan bir sigorta tipidir. Özel sağlık sigortası sisteminde diğer tüm sigorta çeşitlerinde olduğu gibi sigorta şirketi ile sigorta ettiren arasında poliçe adı verilen bir sigorta sözleşmesi imzalanır. Poliçeler genel şartlar ve özel şartlar olmak üzere iki bölümden oluşur. Genel şartlar kısmı tüm sigorta şirketlerinde aynıdır. Poliçenin özel şartlar kısmında ise özel sağlık sigortası kapsamı açıkça belirtilir. Sigortanın kapsadığı durumların yanı sıra teminat kapsamındaki sağlık giderlerinin hangi oranda karşılanacağı da tüm detaylarıyla poliçede yer alır. İyi koşullarda tedavi olma imkanı sağlayan bu sistem sayesinde insanlar bütçesine uygun oranlarda prim ödemeleri yaparak sağlığını güvence altına alabilir. Hastalık süreçlerinde manevi olarak güçlü olmanın önemi göz önüne alındığında özel sağlık sigortasının gerekliliği daha iyi anlaşılır. Tedavi ve ilaç masrafları gibi sağlık giderlerini düşünmeyen kişiler hastalığı daha huzurlu şekilde atlatacaktır. Özel sağlık sigortası genellikle 1 yıl süreli yapılır ve her yıl yenilenir. Poliçe yapıldıktan sonra kapsam dahilinde olmayan sağlık giderleri teminat altına alınabileceği gibi bunun aksi de yapılabilir. Ancak prensip olarak halihazırda var olan hastalıklar ve bunların tedavisi teminat kapsamına alınmaz. Doğum için özel sağlık sigortası yaptırmak isteyenlerin bu noktaya dikkat etmeleri önemlidir.

Özel Sağlık Sigortası Doğumu Karşılar mı?

Özel sağlık sigortası hamilelik dönemini de kapsayacak şekilde ek teminatlar ile genişletilebilir. Belirtmek gerekir ki bu teminat genellikle özel sağlık sigortası veya tamamlayıcı sağlık sigortası poliçesine ek olarak yapılır. Dolayısıyla doğum sigortası olarak adlandırılan bu teminat için öncelikle bir özel sağlık sigortanız veya tamamlayıcı sağlık sigortanız olmalıdır. Bir diğer adı da hamilelik sigortası olan bu paket sayesinde hamilelik boyunca annenin ve bebeğin sağlık durumunun takibi için yapılması gereken muayeneler ile tahlillerin yanı sıra doğum, lohusalık ve yenidoğan muayenelerinden doğan masraflar teminat altına alınır.

 Hamileyken Özel Sağlık Sigortası Yapılır mı?

Doğum sigortası için bazı sigorta şirketleri bekleme süresi öngörebilir. Bekleme süresinin çıkış noktası sigorta sisteminde prensip olarak var olan durumların değil ileride ortaya çıkması muhtemel olan durumlara ilişkin sağlık giderlerinin teminat altına alınmasıdır. Bu nedenle sigorta şirketleri hamileliği kapsayacak teminatların sözleşmenin imza tarihinden 1 yıl veya 6 ay sonra gibi sürelerde yürürlüğe girmesini öngörebilmektedir. Öte yandan hamileyken özel sağlık sigortası yaparak hamilelik ve doğum masraflarını teminat kapsamına alan şirketler de mevcuttur.

Hamilelik süreci başlamış ve doğumu kapsamayan özel sağlık sigortası sahibi olan anne adayları ile hiçbir şekilde özel sağlık sigortası olmayan anne adayları için bekleme süreli sağlık sigortası yaptırmak uygun olmayacaktır. Bu sebeple sigorta şirketleri özel sağlık sigortasından ve tamamlayıcı sağlık sigortasından bağımsız doğum paketleri sunar. Bekleme süresiz doğum teminatı olarak adlandırılan bu doğum paketi gebelik sırasında yaptırılabilir. Bu noktada sigorta şirketleri arasında uygulama farklılıkları doğabilmektedir. Bazı şirketler hamileliğin her aşamasında doğum teminatı yaparken bazıları hamileliğin belirli bir ayından sonra doğum teminatı paketini sunmamaktadır.

Doğum Sigortası Neleri Kapsar?

Doğum sigortasının kapsamı diğer tüm sigorta türlerinde olduğu gibi poliçeye göre değişir. Öte yandan bu sigorta türünün kapsadığı teminatlar genel olarak şu şekilde sıralanabilir:

  • Hamilelik boyunca annenin ve bebeğin sağlık durumlarının takibi için yapılması gerekli olan testler ve tahliller.
  • Hamilelik süresince doğuma ilişkin olarak yapılan her türlü muayene.
  • Hamilelik nedeniyle kullanılması gereken ilaçlar.
  • Normal veya sezaryen doğum masrafları.
  • Doğum sonrası bebeğin ilk muayenesi.

Hayatınızın önemli dönemlerinden biri olan hamilelik ve doğum sürecinde en iyi tedaviyi alabilmek için siz de dijipol.com üzerinden çeşitli şirketlerin sunduğu seçenekleri inceleyerek size en uygun özel sağlık sigortası paketini tercih edebilirsiniz!