Genel SağlıkHABERLER

İSTANBUL’DA 7 GÜN 24 SAAT ACİL İLAÇ

İstanbul’da telefon veya internet yoluyla verilen siparişle artık yarım saat içinde ilaç da kapınıza kadar getiriliyor.

Market 7-24 Tüketim Malları Pazarlama ve Ticaret A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Barış Çeviker, İstanbul’da internet üzerinden veya telefonla verdikleri market ve restoran hizmetine bu ay ilacı da eklediklerini söyledi.

Bu ayın başında Bakırköy’de başlayan uygulamanın tüm İstanbul’a yayıldığını belirten Çeviker, bu hizmeti önümüzdeki yıl Ankara, İzmir ve Antalya’ya da yaymayı hedeflediklerini kaydetti. Barış Çeviker, şöyle konuştu:

“Nöbetçi eczanenin yeri uzak veya bilemiyorsunuz veya eczane yakınınızda ama hastanızı bırakıp gidemiyorsunuz veya aradığınız ilaç bulunduğunuz bölgedeki eczanelerde bulunmuyor. Bu durumlarda vatandaşlar istedikleri ilacı ‘www.ilac7-24.com’ internet adresi üzerinden online olarak veya ’444 7 724’ numaralı telefona bildirmeleri halinde ilaçlarını en geç yarım saat içinde evlerine teslim ediyoruz. Operatörlerimiz istenilen ilacı bulabilmek için araştırma yapıyor. Bazen bir ilacın bulunması için ildeki bütün eczanelerin arandığı oluyor.”

ÜCRET 10-15 YTL

İlaç satma ruhsat ve yetkileri olmadığını, sadece kurye hizmeti verdiklerini anlatan Çeviker, sipariş verilen ilacın en uygun eczaneden satın alınarak fişi ile birlikte kapıya teslim edildiğini anlattı.

Bu hizmet karşılığında ilaç ücretinin yanı sıra gündüz 10 YTL, gece (saat 19.00-07.00) 15 YTL kurye ücreti alındığını belirten Çeviker, “İki yönlü gidiş geliş yapılırsa, mesela reçete evden alınıp, eczaneden yapılıp geri gelindiği zaman 5 YTL ilave ücret alınıyor” dedi.

Vatandaşların “444 7 724” numaralı telefonu çoğu zaman sadece bulundukları semtlerdeki nöbetçi eczane ismini sormak için aradıklarını ifade eden Çeviker, bu durumda da gerekli bilgiyi verdiklerini söyledi.

Hizmet yeni olduğu için “Gerçekten böyle bir şey var mı?” diye arayanların da az olmadığını anlatan Çeviker, “Bazı ilginç olaylar yaşıyoruz. Bir ilacı birisi bulamamış. Bir ecza deposunda çalışan arkadaşına ‘Nasıl bulurum?’ diye sormuş. O da bizi anlatmış. ‘Orayı ara da sor’ demiş. Ecza deposundaki insanlar bile bizi tavsiye etmişler” diye konuştu. Çeviker, böyle bir uygulamanın daha önce olmadığını, verdikleri hizmetin bir ilk olduğunu sözlerine ekledi.