Genel SağlıkHABERLER

DENİZLİ’DE ORGAN BAĞIŞI SAYISI 3 KATINA ÇIKTI

Sağlık Müdürlüğü’nün başlattığı Organ Bağış Kampanyası’nın hedefine ulaşmak üzere olduğunu bildiren Dr. Hüseyin Okunakol, “Kampanyanın başladığı zamandan şu ana kadar organ bağışlayanların sayısı 3 katına çıktı.

Sağlık Müdürlüğü ekipleri her türlü resmi veya sivil toplum örgütleriyle düzenlediği toplantı ve benzeri etkinliklerde özveriyle çalışarak organ bağışı konusunda eğitim ve tanıtım faaliyetlerini sürdürmektedir. Ülkemizde kadavradan organ alınması konusu yeterince yaygın olmamasına rağmen, Denizli Sağlık Müdürlüğü’nün şu ana kadar yaptığı, beyin ölümü gerçekleşmiş, yoğun bakım hastalarından, 10 kişi kadavra yönünden izlenmiş, ailelerinin razı olmasıyla kornealar, böbrekler, karaciğer ve kalpleri alınmıştır. Alınan organlar İzmir Ege Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi tarafından organlar İzmir’e götürülerek oradaki ihtiyaç sahiplerine nakledilmiştir” dedi.

Denizli İl Sağlık Müdürlüğü’nün haklı bir gurur yaşadığını belirten Dr. Hüseyin Okunakol, “Organ bağışında iddialıyız. Hedefimiz dünya birinciliğidir. Tüm ulusumuzu bir kez daha organ bağışı konusunda daha duyarlı olmaya çağırıyoruz” diye konuştu.