Genel SağlıkHABERLER

‘EN ÇOK BURUN YAPTIRILIYOR’

Estetik Cerrahı Opr. Dr. Atilla Oymak, estetik için kendilerine başvuran bayanların büyük bölümünü, burun estetiği yaptırmak isteyenlerin oluşturduğunu söyledi.

Opr. Dr. Atilla Oymak, Konya’da düzenlenen 27. Türk Plastik Cerrahi Kongresi’nde, yaklaşık 10 yıl öncesine kadar tabu sayılan burun ameliyatların artık oldukça yaygınlaştığını belirtti.

Türklerin burun yapısının genel olarak, günümüzde kabul gören estetik değerlere uymadığını ifade eden Opr. Dr. Oymak, “Çoğumuzun burnu, (güzel) kabul edilen estetik ölçülere uymuyor. Burun ameliyatlarına ülkemizde gösterilen yoğun ilgi de bu durumu doğruluyor” dedi.

Estetik için kendilerine başvuran kadınların büyük bölümünü, burunestetiği yaptırmak isteyenlerin oluşturduğunu söyleyen Oymak, şunları kaydetti:

“Yani burun konusunda takıntımız olduğunu söyleyebilirim. Yaptığım 10 estetik ameliyattan 7’sinin burun ameliyatını olduğunu belirteyim. Burun ameliyatlarını, yağ aldırma operasyonları izliyor. Ancak yağ aldırma konusunda çok yanlış bir kanaat var. Pek çok kişi yağ aldırma operasyonuyla zayıflandığını düşünüyor. Oysa, zayıfladığı için derileri sarkan kişiler yağ aldırabilir. Yani yağ aldırma operasyonları, kişi zayıfladıktan sonra vücut şeklinin düzeltilmesi için yapılabilir. Türkiye’de dudak büyütme operasyonları da son dönemde yaygınlaşmaya başladı. Ancak burada da dikkat edilmesi gerekentek şey operasyonda doğal maddelerin kullanılmasıdır. Dudak büyütme operasyonlarında vücut yağı dışında kullanılan, silikon gibi yabancı cisimler, gün gelir o kişinin başına dert olur.”

“ESTETİKLE ÜNLÜYE BENZEYEMEZSİNİZ”

Estetik ameliyatı olmak için Türkiye’ye artık yurt dışından da çoksayıda kişinin geldiğini, bu ay içinde İsrail’den gelen 6 kişiyi ameliyat ettiğini belirten Oymak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hayatım boyunca elinde bir fotoğrafla, şuna benzemek istiyorum diye gelen hiç bir hastayı ameliyat etmedim. Birisi sokakta durdurup (kim seni ameliyat etti) derse, bu kötü bir burundur. Yapılan burun kişinin yüz tipine gitmediyse estetik olduğu çok belli olur. Güzel estetikli burun, estetik olduğu fark edilmeyen burundur. Burun ameliyatında yüze giden şekle, ancak doktor karar verir. Daha da önemlisi, kişi, burnunu yaptırarak bir ünlüye benzeyemez.”