Genel SağlıkHABERLER

ECZACILIK BAYRAMI’NDAN EZGİLER

Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, 14 Mayıs Eczacılık Bayramı’nda, Eczacılık Mesleğinde 40. ve 50. yılını doldurmuş eczacılara ve eczacı bestekarlara plaketlerini sundu.

Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, İstanbul ve Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakülteleri ile İstanbul Eczacı Odası’nın “Bilimsel Eczacılığın 166. yılı” nedeniyle birlikte düzenledikleri 14 Mayıs Eczacılık Bayramı, Yeditepe Üniversitesi 26 Ağustos Yerleşiminde, açılış konuşmaları, ödül törenleri, eczacı bestekarların Türk Sanat Müziği eserlerinin seslendirilmesi ve öğrencilerin gösterileriyle kutlandı.

Eczacı Bestekarların Türk Sanat Müziği eserlerinin sunumunun yapıldığı törende, Eczacı Bestekar Pınar Köksal’ın “Anadolu” adlı enstrümantal eseri seslendirildi. Törene özel davetli olarak katılan Köksal’ın eserleri; radyo ve televizyon kanallarında ve tüm Türkiye’de, çeşitli korolar tarafından seslendirilmekte, sanatçının 68’i TRT repertuarında olmak üzere, 1002 bestesi bulunmaktadır. Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi tarafından verilen özel ödülle, uzun yıllar eczacı olarak çalışan Pınar Köksal’ın besteci kişiliği de onurlandırılmış oldu.

Halen Pet Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı, Köksal Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığı yanı sıra Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevleri İzleme Kurulu üyeliği görevlerini yürüten Köksal, eczacılık alanında aldığı eğitimin, hayatında ve özellikle sanatçı disiplini kazanmasında çok önemli olduğunu belirtti.

Ayrıntılı bilgi için:
GUIDE İLETİŞİM
Tel: 0212 327 84 86