Genel SağlıkHABERLER

ABD’YE IRAK’TA HASTALIK TEHDİDİ

Irak’ta ABD askerleri arasında patlak veren esrarengiz zatürree salgını 2 askerin ölümüne neden oldu.

Irak’taki birlikler arasında yayılan esrarengiz zatürree salgını, ABD Savunma Bakanlığını harekete geçirdi. Pentagon, Irak’a ve Almanya’ya, şu ana kadar 100 askerin hastalanmasına, 2 askerin de ölmesine neden olan salgını araştırmak üzere uzman ekipler gönderdi.

Iraklı direnişçilerin düzenlediği gerilla saldırılarında her gün düzenli kayıp veren ABD ordusunun başı, şimdi de salgın hastalıklarla dertte. Askerler arasında patlak veren esrarengiz zatürree salgını, iki askerin ölümüne neden oldu.

Yapılan ilk incelemeler, hastalığın coğrafi kriterlere bağlı olarak yayılmadığını ortaya koydu. Irak’ın farklı bölgelerinde görev yapan farklı birliklerden askerlerin, yüksek ateş, şiddetli akciğer enfeksiyonu ve solunum yetmezliği gibi ortak belirtiler gösterdiğini kaydeden uzmanlar, vakalar arasında bir bağlantı olup olmadığını araştırıyor.

Askerlerin tükettiği sudan, gıdalardan ve ve havadan numuneler alan uzmanlar, hastalığa biyolojik veya kimyasal maddenin yol açtığı konusunda şimdilik bir bulgu olmadığını söylediler. Uzmanlar, durumu ağırlaşan 15 askerin daha ayrıntılı testler ve tedavi için Almanya’ya gönderileceğini açıkladılar. ABD ordusunun yıllık zatürree ortalaması 10 bin 9.