Genel SağlıkHABERLER

GÜNDE İKİ BARDAK SÜT İÇİN

Sek Süt, 21 Mayıs Dünya Süt Günü’nden başlayarak herkesi her gün 2 bardak günlük süt içmeye çağırdı.

Sek Süt, 21 Mayıs Dünya Süt Günü’nden başlayarak herkesi her gün 2 bardak günlük süt içmeye çağırdı.

Sek Süt konuyla ilgili yaptığı açıklamasında, sütte bol miktarda A, D, E ve B grubu vitaminlerinin bulunduğunu, söz konusu vitaminlerin de sağlıklı hayatın temel taşlarından sayıldığına işaret ederek, “A vitamini göz sağlığı, D vitamini kemik ve diş gelişimi, E vitamini bağışıklık sisteminin güçlenmesi, B vitamini de iştah, sinir ve sindirim sisteminin düzenlenmesinde yaşamsal önem taşımaktadır. Bu faydalar göz önüne alındığında, besin değerleri açısından sütün en zengin biçimi olan günlük süt gerçek bir hazine anlamına gelmektedir” ifadelerini kullandı.

Sağlıklı sütün, ancak hijyen koşullarda seçilmiş, laboratuvar kontrolünden geçip fabrikada işlenip ambalajlanmış endüstriyel süt için geçerli olduğu belirtilen açıklamada, “Ülkemizde halen yüzde 80 oranında pazar payına sahip açık süt; içerdiği su, nişasta gibi katkı maddelerinin yanı sıra brusella, tifo gibi hastalık yapıcı mikroorganizmalar da içermektedir. Bu mikroorganizmalar evde yapılan kaynatma işlemi ile yok edilemez. Evde yapılan kaynatma işlemi mikropları yok etmek yerine insan sağlığına yararlı vitamin ve mineralleri yok eder. Bu yüzden kesinlikle Açık Süt kullanmayın kullananları uyarın” denildi.

Anne sütüne en yakın değerlerde olan günlük sütten, Türkiye’de süt konusundaki yetersiz bilinç nedeniyle gerektiği kadar yararlanılamadığı belirtilen açıklamada, “Sahip olduğu üretim ve nüfus potansiyeline rağmen kişi başına yıllık içme sütü tüketimi açısından oldukça gerilerde kalan Türkiye bu anlamda ilginç bir profil teşkil ediyor. Kişi başına yıllık içme sütü tüketiminin en fazla olduğu ülkeler sıralamasında Finlandiya 149 litre ile birinci, İspanya 111 litre ile ikinci, İngiltere 108 litre ile üçüncü ve Avusturya 105 litre ile dördüncü geliyor. Biz Sek Süt olarak herkesi 21 Mayıs Dünya Süt Günü’nden itibaren günde 2 bardak süt içmeye davet ediyoruz” ifadelerine yer verildi.