Genel SağlıkHABERLER

SARS’IN GENETİK KODU ÇÖZÜLDÜ

Kanadalı bilim adamları, akut solunum yetmezliği sendromuna (SARS) yol açtığı sanılan bir virüsün genetik haritasını çıkardı.

“Coronavirüs”ün SARS’a yol açtığının belirlenmesi halinde, teşhis için ilk testleri yapılabilecek. 100’den fazla kişinin ölümüne yolaçan virüsün gen haritası “www.bcgsc.bc.ca” adresindeki internet sitesinde yayımlandı.SARS, şu ana kadar 125’ten fazla kişinin ölümüne yol açtı.

Vancouver Michael Smith Genbilimi Merkezi bilim adamlarına göre, gen haritasının çıkarılması sayesinde, “coronavirüs”ün (taç şeklinde virüs) SARS’a yol açıp açmadığı belirlenebilecek. Genbilim Merkezi Müdürü Doktor Marco Marra, bu virüsün SARS’a yol açtığının belirlenmesi halinde, bir kişinin hastalığa yakalanıp yakalanmadığının teşhisi için ilk testlerin yapılabileceğini belirtti.

Hastalığın teşhisinde gen haritasının bazı bölümlerinden faydalanılabileceğini kaydeden Marra, gen haritasındaki bilgilerin SARS virüsünün diğer virüslere benzeyip benzemediğini ortaya koyacağını ve bu sayede virüsün yapısının anlaşılabileceğini söyledi.

Michael Smith Merkezi araştırmacılarının, “coronavirus”ün gen haritasını diğer bilim adamlarının da faydalanması için “www.bcgsc.bc.ca” adresindeki internet sitesinde yayımladıkları belirtiliyor. SARS, şu ana kadar 125’ten fazla kişinin ölümüne yol açtı.