Genel SağlıkHABERLER

TRAFİKTE GÖZ SAĞLIĞI KAMPANYASI BAŞLADI

İstanbul Valisi Erol Çakır, “ehliyetlerin 4 yılda bir yenilenmesi konusunda görüşler var” dedi.

Mobil Göz Kliniği, 2 hafta Boğaziçi Köprüsü, 2 hafta da Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde, sürücülerin göz sağlığı taramasından geçirilmesi için faaliyet gösterecek.

Sürücülere göz sağlığının önemini hatırlatmak amacıyla düzenlenen “Trafikte Göz Sağlığı Kampanyası”, İstanbul Valisi Erol Çakır ve Emniyet Müdürü Hasan Özdemir’in katılımıyla başladı. İstanbul Valiliği’nin himayesinde Dünya Göz Hastanesi tarafından gerçekleştirilen kampanya kapsamında, Boğaziçi Köprüsü gişeleri çıkışında kurulan Mobil Göz Kliniği’nde Hasan Özdemir ve Erol Çakır göz muayenesinden geçti. Daha sonra, trafik polisleri köprü gişelerinde bazı sürücüleri durdurarak, göz muayenesi için Mobil Göz Kliniği’ne gönderdi. Bu sürücülerden bir bölümü uygulamayı şaşkınlıkla karşılarken, birçoğu ise yöntemin kazaların önlenmesinde etkili olacağını söyledi. Mobil Göz Kliniği, 2 hafta Boğaziçi Köprüsü, 2 hafta da Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde, sürücülerin göz sağlığı taramasından geçirilmesi için faaliyet gösterecek.

ÇAKIR’IN AÇIKLAMALARI

Vali Çakır, göz muayenesinden geçtikten sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, Dünya Göz Hastanesi’nin toplumsal bir görevi yerine getirerek, devletin yapmaya fırsat bulamadığı önemli bir görevi üstlendiğini söyledi. Trafikte çeşitli risklerden birinin de görme kusurlu sürücülerin trafiğe çıkması olduğunu vurgulayan Çakır, Türkiye’de insanların göz ve sağlık muayenesinden sadece ehliyet alırken geçtiğini, aldığı ehliyeti de ömür boyu kullandığını belirtti.

“Sürücülerin belirli zamanlarda göz muayenesinden geçmeleri yasal zorunluluk haline getirilecek mi?” sorusu üzerine Çakır, bu konuda hükümete mevzuat değişikliği önerisinde bulunduklarını söyledi. Vali Çakır, “Yapılan çalışmalarda ehliyetlerin 4 yılda bir yenilenmesi konusunda görüşler var. Böylece sürücüler hem sağlık kontrolünden geçmiş olacaklar hem de büyük ölçüde tahsil edilemeyen trafik para cezaları tahsil edilmiş olacak” diye konuştu.