MEYVEYİ AÇKEN TÜKETİN
Meyvelerin aç karnına yenilmesi gerekiyor Aksi takdirde, meyveler midede kimyasal reaksiyona uğrayıp alkole dönüşüyor.
Meyvenin sindirim sürecinin çok kısa olduğuna işaret eden uzmanlar, boş mideye alınan bu besinin çok hızlı emilerek şekerin kana geçeceğini ve kan şekerinin dengelenmesini sağlayacağını belirtiyor.
Dolu mideye alınan meyvelerin kimyasal reaksiyon geçirip alkole dönüştüğüne dikkat çeken uzmanlar, şöyle devam ediyor:
“Bizde bir alışkanlık var. Meyveler hemen akşam yemeğinden sonra yeniyor. Eğer meyve yemek sonunda yenirse, daha önce yenmiş ve sindirilmeleri için 2-3 saate ihtiyaçları olan besin maddelerinden dolayı kapısı kapalı olan mideye gelir. Meyve sıcak ve nemli bir ortamda hapis kalır. Bu da onun mayalanmasına ve diğer besin maddelerinin sindirim sürecini de bozarak barındırdığı vitaminlerin çoğunu kaybetmesine neden olur. Ayrıca diğer besinlerle birleştiği için hazmı zorlaşır ve de fermente olup önce karbonhidrata sonra da alkole dönüşür. Tok karnına yenilen meyveler sonucu gaz, şişkinlik ve sindirim sistemi sorunları da ortaya çıkıyor.”
Sağlıklı beslenme için aç karnına meyve yemenin önemine dikkat çeken uzmanlar, bir gün içinde yenilmesi gereken meyve miktarını 3-4 porsiyon olarak belirtiyor.
Uzmanlar ayrıca, kabuklu meyvelerin bağırsakların daha iyi çalışmasını sağladığını vurgulayarak, meyveden daha çok fayda sağlayabilmek için kabuklarıyla birlikte yenilmesini öneriyor.