DÜNYA GÖZ HASTANESİ KONDİKTİF KERATOPLASTİ CERRAHİSİ’Nİ TANITTIĞI BİR SEMİNER DÜZENLEDİ.
Dünya Göz Hastanesi Lazer Departmanı Danışmanı “Lasik’in Babası” Prof. Pallikaris ve göz uzmanı davetli doktorların konuşmacı olarak katılacakları “Uluslararası Lazer Semineri” adı altında bir seminer düzenlenmiş ve görme problemlerini çözme amaçlı uygulanan yeni bir teknik olan KONDİKTİF KERATOPLASTİ CERRAHİSİ tanıtılmıştır. Dünya Göz Hastanesi’nin düzenlediği seminere tüm Türk göz doktorlarımız ücretsiz davet edilmiş olup, dünyaca ünlü bu doktorların bilgi ve deneyimlerinden faydalanmaları amaçlanmıştır.
Girit Üniversitesi Tıp Fakültesi Oftalmoloji Departmanı ile Dünya Göz Hastanesi arasında 21.07.2003 tarihinde imzalanan “İşbirliği Protokolü” kapsamında düzenlenen seminerde Prof. Pallikaris ve Dr. Tatiana Naoumidi ile birlikte Brezilya De Curitiba Enstitüsü’nden Dr. Mirko Jankov konuşmacı olarak katılmıştır.
Moderatör olarak Dünya Göz Hastanesi Medikal Direktörü Prof. Dr. Hayati Tolun’un yönettiği seminerin programı ;
19:30 – 19:50 Conductive Keratoplasti ( CK )
Düşük Dereceli Hipermetropi Tedavisi
Dr. Tatiana Naoumidi – Girit Üniversitesi
19:50 – 20:10 Lazer Cerrahisinde Wavefront Teknolojisi
Dr. Mirko Jankov – De Curitiba Enstitüsü, Brezilya
20:10 – 20:30 Refraktif Cerrahi Yöntemleri ve Hasta Seçme Kriterleri
( PRK, LASİK, EpiLASİK, Intacs, Fakik-IOL, CK’e genel bakış ve hasta seçim kriterleri )
Porf. Dr. Ioannis Pallikaris – Girit Üniversitesi
20:30 – 21:00 Soru – Cevap
SEMİNER ÖZETİ:
KONDİKTİF KERATOPLASTİ CERRAHİSİ
Daha önce farklı teknikler ( LTK vb. ) ile uygulanmaya çalışılan 40 yaş üstü hipermetropik hastalarda bir tedavi metodu olup tüm dünyada 1998’ den beri yeni bir teknik olan “Radio Frekans” uygulanmaya başlanmıştır. Dört yıllık klinik çalışmalardan sonra 2002 Nisan’da Amerika Gıda ve İlaç Kurulu tarafından 0.75 D ile 3.25 D arasında sferik ve 0.75 D’e kadar astigmat değerlerinde onay alınmıştır.
Bu yeni tekniğin avantajları :
1. Korneada herhangi bir doku kaybı olmaması,
2. Diğer alternatif cerrahi metodlar ile birlikte kullanılabilmesi ( PRK, LASIK, LTK vb. )
3. Topikal anestezi ile yapılması ve ortalama 10 dk. içinde bitmesi ve aynı lazer tedavisindeki gibi cerrahi sonrası gözün kapatılmaması ve günlük yaşama devam edilebilmesi,
4. 800 hastadan alınan 24 aylık klinik sonuçlara bağlı olarak yapılan tedavi neticesinde sonuçların çok iyi olması,
5. Presbiyotik hastalarda da 1.75 D’e kadar çok iyi neticelere sahip olması, Bu cerrahide herhangi bir kesi işlemi yapılmadığından buna bağlı oluşabilecek hiçbir yan etki olmaması,
Bu teknik Türkiye’de ilk kez 26.10.2003 tarihinde Dünya Göz Hastanesi’nde Opr.Dr. Efekan Coşkunseven tarafından yapılmıştır.
Seren ÇAKMAKOĞLU
Dünya Göz Hastanesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü
0212 281 1111 – 177 / 0 532 268 0077