Genel SağlıkHABERLER

BUNAMAYA TANSİYON İLACI!

Belçikalı bilim adamları, uzun süre yüksek tansiyona karşı ilaç alan hastalarda, yaşlılığa bağlı bunama ve Alzheimer hastalığına çok ender rastlandığını kaydettiler.

İlaç alanlarda bunama daha az

Leuven Üniversitesi’nde görevli bilim adamı Jan Staessen ve ekibi, yüksek tansiyon konusunda Avrupa’da yapılan bir araştırmaya katılan 3 bin hastayı 4 yıl süreyle incelediler.

Araştırma çerçevesinde hastaların yarısına yüksek tansiyon ilacı, diğer yarısına placebo verildi. Hastaların hepsi araştırmadan sonra tansiyon ilacıyla tedavi edildi.

Araştırma sonucunda, başından beri yüksek tansiyon ilacı alan kişilerde, diğer hastalara göre, belirgin bir şekilde daha az bunama belirtileri görüldüğü ortaya çıktı.

Bilim adamları, uzun süreli yüksek tansiyon ilacı kullanımının bunama ve hatta Alzheimer hastalığından koruduğuna inandıklarını söylediler.

Kaynak : Anadolu Ajansı

A Life Sağlık Grubu