Genel SağlıkHABERLER

AVRUPA CYBERKNİFE KLİNİK SEMPOZYUMU’NA, ANADOLU SAĞLIK MERKEZİ EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Daha önce İtalya ve Fransa’da düzenlenen ve ilk kez bir hastanede gerçekleştirilecek olan sempozyumda, konularında uzman uluslararası bilim insanları CyberKnife teknolojisinde yeni protokolleri ve yeni tedavi yöntemlerini tartışacaklar.

Anadolu Sağlık Merkezi, 15 Ekim günü İstanbul’da düzenlenecek Avrupa Cyberknife Klinik Sempozyumu’na (European Cyberknife Clinical Symposium) ev sahipliği yapacak. Konferansta; ABD, İtalya, Belçika, Fransa ve Almanya’dan gelen bilim adamları “CyberKnife” teknolojisinin, uzmanlık alanlarındaki ortak kullanımıyla ilgili görüşlerini sunacak.

Anadolu Sağlık Merkezi Radyasyon Onkolojisi uzmanı Prof. Dr. Kayıhan Engin, daha önceki yıllarda Avrupa’nın çeşitli yerlerinde yapılan toplantının bu yıl farklı aday ülkelere rağmen ilk kez Türkiye’de ve hastane ortamında yapılmasına karar verildiğine işaret etti.

Böyle bir toplantıya ev sahipliği yapmaktan onur duyduklarını belirten Prof. Dr. Engin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Dünya çapında önemi olan bu uluslararası sempozyuma ev sahipliği için seçilmiş olmak, hastanemize ve deneyimlerimize olan güveni gösteriyor. CyberKnife teknolojisi dünyada yeni. Kullanım alanlarına ilişkin veri az. Anadolu Sağlık Merkezi’nin bu alanda deneyimi ise oldukça fazla. Bu deneyimlerimiz yurtdışında da biliniyor ve takip ediliyor. Anadolu Sağlık Merkezi Radyasyon Onkolojisi Bölümü’nde, gelişmiş bilimsel bir altyapıya sahibiz. Sadece uygulayan değil, araştırma yapan bir merkeziz. Bu toplantının organizasyonu için seçilmemizde bunun da büyük etkisi var.”

15 Ekim günü 09.00-16.00 saatleri arasında, Anadolu Sağlık Merkezi’nde düzenlenecek konferansa konuşmacı olarak katılacak bilim insanları, CyberKnife teknolojisini tartışacak ve beyin tümörleri, karaciğer, böbreküstü tümörleri, gastrointestinal tümörler, akciğer tümörleri, prostat tümörleri gibi farklı tedavi alanlarında deneyimlerini katılımcılarla paylaşacaklar. Sonuçları açısından bilim dünyası için önem taşıyan konferansta, yeni protokoller ve yeni tedavi modelleri tartışılacak. Bireysel ya da farklı merkezlerin işbirlikleriyle ortaya çıkan ve tedavi sürecinde hastaya maksimum fayda sağlayan klinik araştırmalar ise yayınlanarak bilim dünyasının hizmetine sunulacak.

Toplantıya, başta ABD, Almanya, İtalya, Belçika olmak üzere dünyanın birçok yerinden ve Türkiye’den hekimler ve medikal fizik uzmanları dinleyici olarak katılacak.