Genel SağlıkHABERLER

KADINLARDA ÇOCUK YAPMANIN YAŞI

Adana İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim, Aile ve Çocuk Sağlığı Şubesinden Doktor Nurten Kalamış, “Kadınlarda 35 yaından sonra çocuk yapmak tehlikelidir” dedi.

Seyhan Belediyesi Yenibey Meslek Edindirme Merkezi’nin düzenlediği ‘Aile Sağlı Konferansı’nda konuşan Adana İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim, Aile ve Çocuk Sağlığı Şubesinde görevli Doktor Nurten Kalamış, “Kadınlarda 20 yanından önce, 35 yaından sonra çocuk yapmak tehlikelidir.” dedi.

Seyhan Belediyesi Yenibey SEYMER Müdürü Esra Çekici çevre sakinlerine yönelik konferanslar dizisinin, Aile çi İletişim Becerileri ve Beden Dili konularında önümüzdeki günlerde devam edileceğini aıkladı.

Seyhan Belediyesi Yenibey Meslek Edindirme Merkezi’nin (SEYMER) düzenlediği, ‘Aile Sağlı Konferansı’nda konuşan Adana İl Sağlık Müdürlü Eğitim, Aile ve Çocuk Sağlı Şubesinde görevli Doktor Nurten Kalamş, “Kadınlarda 20 yaından önce, 35 yaından sonra çocuk yapmak tehlikelidir” dedi.

Seyhan Belediyesi Yenibey SEYMER’in Adana İl Sağlık Müdürlü işbirliğiyle gerçekleştirdiği konferansa kadınlar büyük ilgi gösterdi. Sakarya İlkğretim Okulu’nda düzenlenen konferansta Dr. Nurten Kalamş gebeliğe karı alınacak tedbirleri anlattı. Dr. Kalamş, gebeliğe karı korunabilme aısından alınacak önlemlerde aylık haplar, aylık ve üç aylık iğneler, Diyafram, Norplant, Spiral ile tüp ligasyon (kadınlarda tüplerin bağlanması) konularıyla erkeklerin uygulayabileceği aile planlama yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Katılımcıların da sorularıyla iştirak ettiği konferansta Dr. Nurten Kalamş kadınlarda gebelik yaının 20’den önce, 35 yaştan sonra hayati tehlike doğurma riskinin yüksek olduğunu ifade etti.

KONFERANSLAR DİZİSİ SÜRECEK

Seyhan Belediyesi Yenibey SEYMER Müdür Esra Çekici semt sakinlerine yönelik konferanslar dizisinin, Aile çi İletişim Becerileri ve Beden Dili konularında önümüzdeki günlerde devam edileceğini açıkladı.