Genel SağlıkHABERLER

MEME KANSERİ GÜNDEN GÜNE ARTIYOR

Meme kanseri, kadınların en büyük kabusu. Ve bu hastalık günden güne daha da fazla artış gösteriyor. Uzmanlar, hastalıktaki artış miktarını şöyle açıkladı:

Kadınların en büyük sağlık sorununun mem sağlığı olduğunu kaydeden uzmanlara göre Türkiye’de her yıl 30 bin kadın meme kanserine yakalanıyor.

Türkiye’de kendi alanında multidisipliner bir yaklaşımla kurulan Samsun Meme Derneği’nin faaliyete geçtiği bildirildi.

Samsun’da Ondokuzmayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi öğretim üyeleri tarafından kurulan Samsun Meme Derneği’nin Yönetim Kurulu üyeleri, kuruluş amaçları hakkında bilgi vermek amacıyla 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenledi.

OMÜ Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay’ın da katıldığı basın toplantısında bilgi veren Dernek Başkanı Prof. Dr. Necati Özen, Türkiye’de her yıl 30 bin kadının meme kanserine yakalandığını söyledi. Dünya nüfusunun yarısını oluşturan kadınların en büyük sağlık sorunun meme sağlığı olduğunu kaydeden Prof. Dr. Özen, şunları kaydetti:

”Meme sağlığı konusunda tıp dünyasındaki gelişmeler oldukça hızlı. Türkiye’de her yıl 30 bin kadın meme kanserine yakalanıyor. Memenin her türlü hastalığı konusunda bilgi, görgü, deneyim ve eğitimin yaygınlaştırılmasının gereğinden yola çıkarak, Samsun Meme Derneği’ni kurduk. Multidisipliner bir oluşum olarak, konusunda uzman cerrahi, onkoloji, patoloji, radyoloji, radyasyon onkolojisi, kadın hastalıkları ve doğum, psikiyatrı ve psikoloji uzmanlarının yanında meme hastalıklarıyla ilgi herkese derneğimiz açıktır”

Meme hastalıklarında erken teşhis ve tedavinin büyük önem taşıdığına dikkat çeken Özen,” OMÜ Tıp Fakültesi olarak meme kanseri teşhis ve tedavisinde kullanılan teknik cihaz ve donanım bakımından dünya standartlarının üzerindeyiz” dedi.

Derneğin, ”www.samsunmemedernegi.org” adresinden yayın yapan internet sitesi bulunduğunu da bildiren Özen, isteyenlerin meme hastalıkları ve dernek çalışmaları hakkında bilgi alışverişinde bulunabileceklerini belirtti. Samsun Meme Derneği’nin onur üyesi olan OMÜ Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay da, üniversite olarak Türkiye’de saygın bir yere sahip olduklarını, bu tür çalışmaların da bu saygınlığı arttırdığını ifade etti.