Genel SağlıkHABERLER

KAN VER HEDİYENİ GÖTÜR

Çapa Kızılay Kan Merkezi, kan bağışını yaygınlaştırmak amacıyla İstanbul’un önemli meydanlarına kan bağışlama istasyonları kurdu. Kan bağışlayanlara hediye veriliyor.

Çapa Kızılay Kan Merkezi kan bağışlama istasyonları kurdu.

Çapa Kızılay Kan Merkezi, kan bağışını yaygınlaştırmak amacıyla İstanbul’un önemli meydanlarına kan bağışlama istasyonları kurdu. Kan bağışını teşvik etmek amacıyla başlatılan “Kan Ver Hediyeni Götür” adlı kampanyayla kan bağışlayanlara hediyeler de veriliyor.

Kızılay, şehrin kalabalık noktalarına kurduğu istasyonlarla kan merkezlerini vatandaşların ayağına getirdi.

Vatandaşlar karşılık beklemese de, bir “Kan Ver Hediyeni Götür” sloganıyla başlatılan kampanyayla amaçlanan, kan bağışını teşvik etmek.

Çapa Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Mustafa Önöz, “Okulların açılması dolayısıyla kan verenlere kırtasiye seti hazırladık. talebi konteynırlar sayesinde artırmayı düşündük. İş dönüşü yarım saatliğine kan bağışında bulunup eve dönebiliyorlar” dedi.

İki aydır Beşiktaş Meydanı’nda bulunan kan verme istasyonuna günde ortalama 25 kişi bağışta bulunuyor. hedef bu sayının daha da artması.

İsteyenler, Beşiktaş, Üsküdar ve Kadıköy gibi İstanbul’un büyük meydanlarında kurulan kızılay istasyonlarında bağışta bulunabilir.

NTV