Genel SağlıkHABERLER

DİYABET EĞİTİM TOPLANTILARI

AcIbadem Sağlık Grubu’nun Hasta Eğitimi Programı çerçevesinde düzenlediği ‘Diyabetle Yaşama’ konulu eğitim toplantılarının yedincisi, 2 Kasım 2002 Cumartesi günü Acıbadem Hastanesi Kadıköy ve Acıbadem Hastanesi Bakırköy konferans salonlarında yapılacak.

Dİyabet hastalarının sağlık problemlerinden uzak ve kaliteli bir yaşam sürebilmeleri için eğitim büyük önem taşıyor. Hasta Eğitim Programı ile hastaların, diyabeti, bir yaşam biçimi olarak benimsemeleri hedefleniyor. Program, şeker hastaları ve yakınlarını bilgilendirmeyi ve böylelikle diyabetin negatif etkilerini en aza indirmeyi amaçlıyor.

Önce eğitim

Bİlgİlendİrme toplantılarında, hastalıkla baş etme yolları, hasta yakınlarının sürekli tedaviye yapabilecekleri katkılar anlatılıyor. Tamamen ücretsiz olarak sürdürülen eğitim programlarıyla, hastalığın seyrinin düzeltilmesi, hastaların toplumla uyumunun artırılması ve buna bağlı olarak tedavi maliyetlerinin düşürülmesi amaçlanıyor.

Uzman kadro

AcIbadem Sağlık Grubu’nun, halka açık ücretsiz bilgilendirme programı, Prof. Dr. İlhan Satman, Prof. Dr. Nevin Dinçağ, Dr. Neşet Köktürk, Dr. Neslihan Aydın, Dr.Aslı Nar, Uzman Diyetisyen Fatoş Özcan, Beslenme ve Diyet Uzmanı Hacer Kaya ile Diyabet Eğitim hemşirelerinin görev aldığı bir ekip tarafından yürütülüyor. Göz hastalıkları ve fizik tedavi uzmanları da gerektiğinde eğitime destek veriyor. Diyabet hastaları Acıbadem Kurumsal İletişim Departmanına kayıt yaptırarak bu eğitimden sürekli yararlanabiliyorlar.