Genel SağlıkHABERLER

6197 SAYILI YASA, KOMİSYON’A GELİYOR

4. Ulusal Eczacılık Fuarı’nın açılışında bir konuşma yapan AKP Milletvekili ve Sağlık Komisyonu Başkanı İrfan Yazıcıoğlu, 6197 sayılı yasanın 14 Mayıs’a kadar Sağlık Komisyonu’na gelmesi için çalıştıklarını ve bu yıl içinde deyürürlüğe girmesinin beklendiğini söyledi.

4. Ulusal Eczacılık Fuarı törenle açıldı. Törende, AKP Milletvekili ve TBMM Sağlık Komisyonu Üyesi İrfan Yazıcıoğlu, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Dr.Necdet Ünüvar, TEKB Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Sait Yücel, Türk EczacılarıBirliği (TEB) Başkanı Ecz. Mehmet Domaç ve İstanbul Eczacı Odası BaşkanıEcz. Zafer Kaplan birer konuşma yaptılar.

Konuşmasında TEKB’nin çalışmalarına ve Ulusal Eczacılık Fuarı’na değinen Yücel, üyeleriyle birlikte güçlenme vizyonuna sahip olan TEKB’nin, kooperatif üyesi eczanelere yönelik çağdaş hizmetler sunarak Türkiye’de eczacılık sektörünün gelişmesine katkıda bulunmak istediğini söyledi. 3 yıldır başarıyla düzenlenen Ulusal Eczacılık Fuarları’nın da bu hizmet anlayışı çerçevesinde değerlendirilmesi gerektiğini belirten Yücel, dünyada ve Türkiye’de sektöre yönelik tüm gelişmelerin eczacılar tarafından izlenebilmesi; ilaç ve eczacılık konularındaki yeni ürün, proje ve etkinliklerin sektörün tüm bileşenleriyle buluşturulması; ortak kooperatiflerin ve bunların üye tabanlarının gelişimine katkıda bulunulması amacıyla, her yıl eczacılık ihtisas fuarı düzenlediklerini kaydetti. Yücel, bu yıl 10.000 sağlık mensubunun gelmesinin beklendiği fuarın, eczacılık sektöründe faaliyet gösteren kişi ve kuruluşları bir araya getirerek bilgi ve görüş alışverişinde bulunma imkanı sunacağını ifade etti.

İstanbul Eczacı Odası Başkanı Ecz. Zafer Kaplan, yaptığı konuşmada, Eczacılık Fuarı’nın sektör mensuplarının birbirlerini tanımaları ve doğru anlamaları için önemli bir rol oynadığını söyledi. Kaplan, SSK’lılara serbest eczanelerden ilaç alma hakkı nedeniyle bu fuara katılımın çok yüksek olmasının beklediğini sözlerine ekledi.

TEB Başkanı Ecz. Mehmet Domaç ise Ulusal Eczacılık Fuarları’nın sektörün gelişimini ve dünyadaki değişimi ortaya koyan bir platform görevi üstlendiğini söyledi. Bu tür etkinliklerin eczacılara yeni ufuklar açığını belirten Domaç, SSK’lıların her eczaneden ilaç almaya başlamalarının, sektör için bir milat olduğunu, böylelikle 40 milyon insana daha ulaşabilecek duruma geldiklerini bildirdi.

AKP Milletvekili ve TBMM Sağlık Komisyonu Üyesi İrfan Yazıcıoğlu ise konuşmasında önemli bir müjde verdi. Yazıcıoğlu, 6197 sayılı Eczacılık Kanunu’nun 14 Mayıs’ta Sağlık Komisyonu’na gelmesi için yoğun bir çalışma yürüttüklerini, büyük olasılıkla bu yıl içinde de yürürlüğe girmesini sağlayacaklarını bildirdi. Sağlık alanında hükümet olarak önemli işlere imza attıklarını ifade eden Yazıcıoğlu, mevcut eksikliklerin ise sektör ve hükümet işbirliğiyle giderileceğini kaydetti.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Dr. Necdet Ünüvar ise konuşmasında, bakanlık olarak insanların önündeki her türlü engelin kaldırılmasından yana olduklarını, ancak, sistemin sağlıklı işleyebilmesi için bu aşamadan sonra yaşanabilecek her türlü istismarın da kararlılıkla engellenmesi ve cezalandırılması ilkesini benimsediklerini söyledi. Ünüvar ayrıca, Avrupa Birliği’nde mesleklerin yakın zamanda serbest dolaşıma geçeceğini, bu gelişmeden eczacıların da yararlanacaklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından fuarın açılışı, Dr. Necdet Ünüvar tarafından kurdele kesilerek yapıldı.