Genel SağlıkHABERLER

OKUL RUH SAĞLIĞI PROJELERİ YARIŞMASI BAŞLADI

Kim Psikolojinin organize ettiği ve İstanbul ili sınırları içerisinde ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerinin başvurabileceği Ödüllü ‘‘Okul Ruh Sağlığı Projeleri Yarışması’’ başladı!

Öğrenciler Ruh Sağlığına El Atıyor…

Toplum ruh sağlığını geliştirmek ülkemizin en öncelikli ve temel meselelerinden biridir. Okullar öğrencilerimizin daha mutlu ve başarılı olması için en değerli yuvalarıdır. Aynı zamanda öğrencilere huzur veren, ruh sağlığını koruyan, güçlendiren mekanlardır. Kim Psikoloji Psikolojik Danışmanlık Merkezi okullarda ruh sağlığının önemini vurgulamak için öğrenciler arasında konu ile ilgili bir yarışma düzenliyor. Kim Psikoloji tarafından düzenlenen yarışma her öğrencinin kendi okulu veya başka okullar için okul ve ruh sağlığını güçlendirmek adına neler yapabileceğini düşünüp projelendirmesi ile gerçekleşiyor. İstanbul İli Sınırları İçerisinde Tüm İlköğretim ve Ortaöğretim öğrencilerinin katılımda bulunabileceği yarışma da öğrenciler projelerini hazırlarken, Ne yapılırsa okuldaki öğrencilerin psikolojisi daha da güçlenir ve daha da iyi hale gelir? Okulda ruh sağlığını korumak ve güçlendirmek adına neler yapılabilir ? gibi… konulara değinmeleri isteniyor. Madde bağımlılığından ders motivasyonuna, dikkat problemlerinden arkadaş ilişkilerine ruh sağlığı ile ilgili her konuda proje geliştirilebilecek.

Kim Psikoloji, ruh sağlığını korumayı ve güçlendirmeyi öğrencilerin gündemine getiriyor. Öğrencilerin bu konudaki gözlemlerinden yola çıkarak üretecekleri çözüm önerilerini geliştirmek, ilgili makamlara sunmak için düzenlenecek “Okul Ruh Sağlığı Projeleri Yarışması” yarışması katılımcılarını bekliyor. Projeleri büyük bir titizlikle değerlendirecek olan saygı değer jüri üyeleri dereceye girenleri de yarışma sponsorları ERSA ve MERSASİSTEM’in katkılarıyla CASIO Kol Saati ve EXILIM Digital Fotoğraf Makinesi ile ödüllendiriyor.

Yarışma Koşulları:

Yarışma 24 Kasım Öğretmenler Gününde başlayacaktır.

En son proje gönderme tarihi birinci dönem sonu 8 Ocak 2011 Cuma günüdür.

Bir yarışmacı en fazla 1, bir okul en fazla 2 projeyle katılabilir.

Öğrenciler Rehber Öğretmenlerinden destek ve danışmanlık alabilirler.

Proje Powerpoint sunumu olarak gönderilecektir.

Proje eserleri posta yoluyla (Kim Psikoloji, Kısıklı C. 108 Üsküdar) veya e-mail yoluyla ([email protected]) gönderilebilir.

Başvuruya isim soy isim, okul ve ilçe adı, iletişim bilgileri (gsm, tel, e-mail), varsa danışman rehber öğretmenin adı soyadı iletişim bilgileri eklenmelidir.

Dereceye girenler ikinci dönem 1 Mart 2011’de ödül töreniyle duyurulacaktır.

Ödüller:

İlk 5 dereceye giren öğrencilere CASIO EXILIM Dijital Fotoğraf Makinesi ve danışman rehber öğretmenlerine CASIO marka kol saati hediye edilecektir.

Yarışma Jürisi:

Psikiyatrist Prof. Dr. Kemal SAYAR

Uzman Klinik Psikolog Merve TUNAY

Psikolog Enise AKGÜL