Genel SağlıkHABERLER

MADONNA’NIN YOGA ÖĞRETMENİ GURMUKH KAUR KHALSA TÜRKİYE’DE

Madonna, Cindy Crawford, Courtney Love gibi dünya starlarının yoga ustası Gurmukh Kaur Khalsa, ‘İnsanın kendi mükemmelliğine ulaşması’ olarak tanımladığı “Kundalini Yoga”yı anlatmak için ikinci kez Türkiye’de.

Gurmukh, Memorial Hastanesi’nde ücretsiz olarak düzenlenen ‘Kalp Yogası’ eğitimine katılarak “Yoga ve meditasyon ile kendi gücünü keşfetmek ve kendine ulaşmak” uygulamasını aktaracak.

3 yıl önce Memorial Hastanesi’nde kalp yogası eğitimi veren Gurmukh, ayrıca katılımcılara ilk kez hamilelik yogası yaptıracak.

Gurmukh Kaur Khalsa, hamilelik yogasını şu ifadelerle tanımlıyor: “Hamilelik yogası benim en büyük ilgi alanlarımdan birisi; çünkü buna inanıyorum, eğer bir bebeğin aklını henüz anne karnındayken olumlu yönde değiştirebilirsek evrenin gidişatını da değiştirebiliriz. Hamilelik yogası gebenin aklının sakinliğidir. Akıl sakinliği sağlıktır, huzurdur.”

Gurmukh Kaur Khalsa Kimdir?

Gurmukh Kaur Khalsa, Los Angeles’taki ‘Golden Bridge’ Kundalini Yoga ve Meditasyon Merkezi’nin kurucuları arasında yer alıyor. 30 yılı aşkın bir süredir kundalini yoga ve meditasyon eğitimi veren Khalsa; Madonna, Cindy Crawford, Courtney Love gibi yıldızlardan ünlü yazarlara kadar pek çok öğrencisinin hayatında değişime ve iyileşmeye sahit olmuştur. Vogue, Elle, Instyle ve New York Times gibi dergiler ve ‘Good Morning Amerika’ televizyon programı ile Amerika’da büyük kitlelere ulaşmış olan Gurmukh aynı zamanda ‘İnsanın Sekiz Yeteneği’ ve ‘Cömert, Güzel, Mutlu’ adlı kitaplarının da yazarıdır. Dünyanın dört bir yanında eğitimler veren Khalsa’nın adı ‘Evrende herkese yardım eden kişi’ anlamını taşıyor.