Genel SağlıkHABERLER

ORGAN NAKLİNİN ÖNDE GELEN İSİMLERİ TRANSPLANTİST’TE BULUŞUYOR

Tıp dünyasından 300’e yakın uzman isim 26 Nisan’da İstanbul’da biraraya geliyor

Türkiye ve dünyadan yaklaşık 300 organ nakli uzmanı Roche İlaç’ın katkılarıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenen ‘Transplantİst’ toplantısında buluşmak üzere İstanbul’a geliyor. Avrupa ve Türkiye’de organ nakli konusunun her boyutuyla masaya yatırılacağı toplantıda; bugüne kadar yapılmış en önemli organ nakli vakaları tartışılacak, dünyada ve Türkiye’deki yeni gelişmeler değerlendirilecek.

Organ nakli konusunda dünyanın tanıdığı önemli bir isim olan Prof. Dr. Münci Kalayoğlu’nun açılış konuşmasıyla başlayacak toplantıda; Türkiye’de ve Avrupa’da 2007 yılında en fazla böbrek naklini gerçekleştiren ve ilk kez ABO uyumsuz böbrek naklini yapan Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Organ Nakli Merkezi Başkanı Prof. Dr. Alper Demirbaş da deneyimlerini meslektaşları ile paylaşacak.

Transplantİst toplantısında, ONKOD Başkanı Dr. Levent Yücetin, ve Yeditepe Üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Yener Ünver’in katılacağı “Organ Nakli ve Hukuksal Boyutu” konulu bir panel de gerçekleştirilecek. Panelde ayrıca İspanya’dan Dr. Marti Manyalich “Organ Nakline Global Yaklaşım ve Koordinasyon” konulu bir sunum yapacak ve Avrupa Birliği’nde organ nakline bakışın geldiği noktayı anlatacak.