Genel SağlıkHABERLER

BİYOLOJİK İLAÇLARDAKİ YENİLİKLER, WYETH’IN MADRİD’DE DÜZENLEDİĞİ ZİRVEDE TARTIŞILDI

Wyeth tarafından Madrid, İspanya’da düzenlenen “Progress & Promise” zirvesine romatoloji ve dermatoloji alanlarında önde gelen 50’den fazla konuşmacı ve 1000 doktor katıldı. Zirveye paralel olarak düzenlenen ‘Biyolojik İlaçlar Medya Akademisi’ni ise sağlık alanında uzman basın mensupları izledi. 13–15 Mart 2008 tarihleri arasında gerçekleştirilen etkinliklerde biyolojik ilaçlardaki yenilikler tartışıldı.

Dünyanın önde gelen araştırma temelli ilaç şirketlerinden Wyeth, sürekli tıp eğitimine ve profesyonel gelişime verdiği önemin ve desteğin bir yansıması olarak, 13–15 Mart 2008 tarihleri arasında Madrid İspanya’da “Progress & Promise” (Gelişim ve Gelecek) zirvesini düzenledi. Romatolojik ve dermatolojik hastalıklar ve tedavi yöntemleriyle ilgili yenilikçi çalışmaların paylaşılması amacıyla düzenlenen “Biyolojik İlaçlarla Tedavide Optimal Sonuçlar” konulu 3 günlük zirvede pek çok ülkeden 50’den fazla konuşmacı yer aldı.

Hollanda St. Radboud Tıp Merkezi Dermatoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Peter Van de Kerkhof ve Madrid La Paz Üniversite Hastanesi Romatoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Emilio Martin-Mola tarafından yönetilen zirvede, Alice Gottlieb, Paul Emery, Jurgen Braun, Jörg Prinz gibi dünyaca ünlü bilimadamları tarafından inflamatuar hastalıkların psikososyal etkileri, erken tedavinin olumlu etkileri ve hastaların doğru tedaviye erişim süreci ele alındı. Zirveyi, biyolojik ilaçların hastalara en uygun tedaviyi sunmada getirdiği faydalar konusunda bilgi edinmek isteyen Türkiye’den de hekimlerin aralarında bulunduğu 1000’den fazla uzman izledi. İngiltere Royal College of Physicians ve İspanya Romatoloji ve Dermatoloji dernekleri tarafından desteklenen Wyeth Progress & Promise zirvesine katılan hekimlere Sürekli Tıp Eğitimi (CME) Avrupa Akreditasyon Komitesi tarafından 11 kredi verildi.

Zirveyle ilgili değerlendirmede bulunan Wyeth Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Başkanı Ulf Wiinberg, “Romatoloji ve dermatoloji alanında önde gelen uzmanları ve doktorları, fikir ve çalışmalarını paylaşmak amacıyla biraraya getiren böyle bir girişime destek olmaktan dolayı çok memnunuz. Zirvenin amacına ulaştığını ve katılımcılar için çok verimli geçtiğini düşünüyorum” dedi.

Wyeth, Progress & Promise zirvesine paralel olarak, sağlık alanıyla ilgilenen gazetecilere yönelik ‘Biyolojik İlaçlar Medya Akademisi’ adı altında bir etkinlik düzenledi. Türkiye’nin de aralarında bulunduğu Avrupa’nın 15 farklı ülkesinden 70’e yakın gazetecinin katıldığı etkinlik kapsamında yapılan sunum, çalıştay ve interaktif toplantılarda inflamatuar otoimmün hastalıkların hastalar üzerindeki etkileri, inflamatuar hastalıklarda biyolojik ilaçların rolü ve hastaların tedaviye erişimindeki sorunlar gibi konular tartışıldı. Etkinliğe katılan gazeteciler ayrıca, uzman doktorlar, fikir liderleri ve Avrupa’daki hasta derneklerinin temsilcileriyle birebir görüşme fırsatı buldu.