Genel SağlıkHABERLER

MEDİKAL OZON 163 YILDIR TIBBIN HİZMETİNDE …

Ozonun ya da oksijenli suyun yararları ilk kez İsviçre’de 1840 yılında Alman kimyacı Christian Fredrick Schönbein tarafından keşfedildi.

1900 yılında Nicola Tesla, ilk ozon jeneratörünün patentini aldı. 1902’de H.J. Clarke ozonun anemi, kanser, diyabet, influenza ve morfin zehirlenmesinde kullandı.

1915’de Dr. Albert Wolf, 1. Dünya Savaşı sırasında kangren ve yaraları ozonla tedavi etti.

1926’da Dr. Otto Warburg Berlin’de kanserin hücre düzeyinde oksijen azlığından meydana geldiğini bildirip, bu saptaması ile 1931 ve 1944 Nobel ödüllerini aldı. Bu alandaki ödülü arka arkaya 2 kez ödül alan tek kişi olarak tarihe geçti.

1957’de Dr. J. Hansler kendi medikal ozon jeneratör patenti aldı.

1961’de Hans Wolf’ün tanıttığı major ve minör otohemoterapi teknikleri kullanılmaya başlandı.

1977’de Dr. Renate Viebahn ozonun vücuttaki etkilerini teknik olarak açıkladı.

1979’da Dr. George Freibott ilk AIDS hastasını ozonla tedaviye aldı.

1980’de Dr. Horst Kief, ozonla AIDS tedavisinde başarı kazandığını öne sürdü.

Ozon, 1992’den bu yana da Rusya’da yanık tedavilerinde kullanılıyor.

1998’den bu yana Türkiye’de Kızılay Altıntepe Araştırma Hastanesi’nde ve bazı muayenehanelerde ozon kullanılıyor.

2005 ’de Ankara’da ilk kez Touch Up Clinic’de MEDİKAL OZON kullanımı başladı ….

Ozon üç oksijen atomundan oluşan bir kimyasal bileşiktir (O3). İki atomlu normal atmosferik oksijenin (O2) çok yüksek enerji taşıyan bir şeklidir.

Medikal ozonun iyi bilinen bactericidal (bakteri öldürücü), fungicidal (mantar öldürücü) ve virostatic (virüs çoğalmasını önleyici) özelliği sebebiyle, enfekte olmuş yaraların dezenfeksiyonunda ve ayrıca bakteri ve virüslerin sebep olduğu hastalıkların tedavisinde kullanılır.

Avrupa’da çok yaygın olan ve sadece Almanya’da 5000’i aşkın hekim tarafından kendi branşlarında tercih edilen MEDİKAL OZON TEDAVİSİ 100’ün üzerinde hastalıkta etkinliğini kanıtlamıştır. Üstelik hiç bir yan etkisi olmayan ve hiçbir ilaçla etkileşim yapmayan ozon tedavisi,son derece pratik, etkili ve diğer yöntemlerle kıyaslandığında çok daha ekonomiktir.

Medikal OZON Tedavisi ; Çeşitli hastalıkların tedavisinin yanı sıra bağışıklık sistemini güçlendiren , hücre oksijenlenmesini artıran , beyaz kan hücrelerinden anti-kanser maddelerinin salınmasını uyaran, kanın dolaşım hızını artıran ve alyuvarların, kalpten en uzaktaki dokular ve hücrelere ulaşabilmesi için en küçük damarlarda bile hareket edecek kadar esnek olmasını sağlayan, yaşlanmayı geciktiren ve kişileri hastalıklara karşı daha güçlü kılan bir tedavi yöntemidir.

Sağlık problemi yaşamayan kişiler bile yılda 10 seans (bir kür) ozon terapisi aldıkları takdirde, yaşlanmaya ve hastalıklara karşı daha dirençli hale geleceklerdir.

MEDİKAL OZON UYGULAMALARI :

1. Sistemik uygulama ,

a- Major Otohemoterapi (Sadece bir kez kullanılan özel bir sisteme Damardan 50-100 ml kan alınır ve ozon ile karıştırılır. Özel şişede oksijenle yıkanan kan, serum gibi damla damla damara geri verilir,

b- Minör Otohemoterapi( Damarlardan 3-5 ml kan alınır ,ozon ile karıştırılıp kalçadan tekrar geriye verilir ; alerjik hastalıklarda ve genel olarak bağışıklık sistemini güçlendirmekte kullanılır.Grip aşısı olarak da çok etkilidir.

c- Rektal uygulama , Kulağa hoş gelmese de o kadar rahatsızlık verici değildir. Aslında hasta kesinlıkle hiçbir rahatsızlık hissetmez, çünkü O3 gazı direkt olarak hassas bağırsak çeperi tarafından emilir; buna ek olarak tüp ve torbalar tek kullanımlık olduğundan tamamen hijyeniktir ve hasta kendi kendine de uygulayabilir.

2. Topikal uygulama ;

a- Torbalama yöntemi , Ozon gazı kapalı bir sistemde özel bir plastik bot (ayaklar ve bacaklar için ) içinde dolaştırılarak ya da vücudun farklı bölgelerine uygun torbalar, folyolar ile tatbik edilir

b- Eklem içi uygulama , Ozon gazı , yavaşça eklem içine enjekte edilir. Bu metot ağrılı enflamatuar hastalığı olan ekleme uygulanır.

c- Ozonlu su , Bu yöntemde, Ozonun kabarcıklar halinde sudan geçirilmesiyle ortaya çıkan sıvıyla yaralar, cilt enfeksiyonları ve yanıklar temizlenir. Diş Hekimliğinde ; Diş eti hastalıkları ve aftlarda

d-Ozonlu yağ, Saf zeytinyağın içinden özel yöntemlerle ozon gazının geçirilmesiyle elde edilir. Yatak yaraları,uçuklar, böcek ısırıkları, bacak ülserleri, akne ve benzeri sorunlar dahil olmak üzere bir çok cilt ve mantar hastalığının tedavisinde kullanılıyor.

MEDİKAL OZONUN KULLANIM ALANLARI :

1. Kronik yorgunluk sendromu .immün sistemin güçlendirilmesi ve

ANTİ-AGING amaçlı ;İş hayatındaki stres, yoğun çalışma temposu ,zihinsel ve bedensel yorgunluk ozon (O3) tedavisine çok iyi yanıt verir.Ozonun kırmızı ve beyaz kan hücrelerinin metabolizma aktivasyonu ile genel iyilik hali ile kişiler kendilerini yenilenmiş hissetmektedirler.

2. Geriatride, Yaşlı kişiler ozon tedavisine oldukça iyi yanıt verirler. Bütün klinik avantajlarının yanı sıra oksijenin dokular tarafından daha iyi kullanımını sağlar, bağışıklık sistemini harekete geçirir,ve vücudun kendi antioksidanlarını ve serbest radikallere karşı savaşan hücreleri harekete geçirir. Bunun ötesinde beyindeki dolaşım bozukluklarında olumlu etkileri mevcuttur

3. Çeşitli karaciğer hastalıkların tedavisi; Ör: Hepatit B ve C,

4. Kanser tedavisinde Kemoterapi ve radyoterapiye ek olarak veya tek başına kullanılır.Kanser hastalarında ozon tedavisi tamamlayıcı tedavi olarak oldukça başarılıdır. Burada ozonu bağışıklık sistemi aktivasyonunda kullanmaktayız. İmmun hücreler – örneğin lenfositler ve natural killer hücreler – cytokin denilen interferonu da içeren haberci proteinleri üretmek için ozonun başlattığı biyolojik reaksiyonlar yoluyla aktif hale getirilir. Aslında, ozon vücudun kendi interferon ve interlökinlerini artan miktarlarda üretmesini sağlar. Ozonlanmış kanın hastaya verilmesiyle, pozitif olarak artan bir immün reaksiyonu başlatılır, bu aynı zamanda vücudun genel direncinin ve zindeliğinin artmasına katkıda bulunur.

5.Diabetes mellitus ve Diabetik ayaklarda

6. Zor iyileşen yanıklar ,enfekte yaralar , enflamatuar hastalıklar ve mantar enfeksiyonlarında; Örneğin bacaklardaki açık yaralarda (ulcus cruris) ,Bağışıklık sistemini güçlendirici özelliğiyle immunite düşüklüğüne bağlı sık enfeksiyonlarda,

7. Dolaşım bozukluklarında ; Ozon tedavisinin dolaşım bozukluklarındaki başarısı yapılmış bir çok sayıda tıbbi çalışma ile kanıtlanmıştır.Ozon klasik tedaviye ek olarak veya tamamlayıcı olarak kombine kullanılabilmektedir.

6. Enflamatuar bağırsak hastalıkları (Kolit, Proktit) Enflamasyonlu bağırsak hastalıklarında özellikle erken dönemde rektal ozon gazı üflenmesi şeklinde yapılan lokal uygulamanın çok yararlı olduğu kanıtlanmıştır.

7. Enflamasyonlu ve dejeneratif eklem hastalıkları ; özellikle evre 1 ve 2, bir başka deyişle ağır kemik deformasyonlarının olmadığı durumlar, medikal ozon uygulamalarına cevap verir. Bağışıklık sistemini güçlendirme ve kıkırdak metabolizmasını aktive etme özelliklerine ek olarak burada ozonun tamamıyla antienflamatuar özelliğinden faydalanıyoruz.

8. Virüslerden kaynaklanan hastalıklar da

OZON SAUNASI

Ozon Saunası ; Başın dışarıda kaldığı ,içine ozon gazı ve su buharı verilen ve derecesi ayarlanabilen bir hipertermi kabinidir.

Ozon gazı ile birlikte suni olarak vücut ısısının yükseltilmesinin(hipertermi) bakteri,virüs ve mantarları yıkıma uğrattığı ,terleme ve ozon gazının temizleyici etkisiyle de özellikle lenfatik sistemde yoğunlaşan toksinlerden arınıldığını rapor edilmektedir. 40°C derecede virüslerin üreme hızının 250 misli azaldığı, 41°C derecede ise pneumonia’ya (zatüre) sebep olan bakterilerin öldüğü bilimsel bir gerçekliktir. Buhar ve Ozon kombinasyonu detoksifikasyon programının vazgeçilmez bir parçasıdır.

OZON SAUNA TERAPİSİNİN YARARLARI

1. Kan dolaşımını atttırır , iç organların ve endokrin bezlerinin metabolizmasını hızlandırarak 20 dakikalık bir seansda 200-450 kalori yaktırabilir.

2. Virüs,bakteri ve mantarları yok eder, bağışıklık sistemini güçlendirir.

3. Toksinleri okside ederek ; cilt , akciğerler , böbrekler ve bağırsaklar yoluyla dişarı atılmasını sağlar.

4. Kan ve lenf sistemini temizler , hücrelerin nefes almasını sağlar. 5. Laktik asit üretimini azaltarak ve kasların esnekliğini arttırarak kasların gevşemesini sağlar. Ayrıca Kan dolaşımı hızlandığından incinmiş kaslar daha çabuk iyileşir.

6. Ozon Sauna, derinin ölü hücrelerden arınarak yenilenmesini; yumuşak , pürüzsüz ve daha dirençli bir yüzeye sahip olmasını sağlar.

7. Kronik yorgunlukların ve çevresel faktörlerden kaynaklanan rahatsızlıkların tedavi edilmesini sağlar.

8. Soğuk algınlığı ve kırgınlığı iyileştirir .

9. Vücudun doğal toksin arındırma(detoxification) sürecine yardım eden oksijen miktarını artırır.

10. Beyin fonksiyonlarını ve hafızayı iyileştirir , Depresyon ve Anksiyeteyi ferahlatıcı etkisi vardır

Aktive edilmiş Oksijen, bağışıklık sistemini uyarır ve beyaz kan hücrelerinden anti-kanser maddelerinin salınmasını uyarır, kanın dolaşımını artırır ve alyuvarların, kalpten en uzaktaki dokular ve hücrelere ulaşabilmesi için en küçük damarlarda bile hareket edecek kadar esnek olmasını sağlar.

Son araştırmalar ozon saunasının;

* Detoxifikasyon programlarında ,

* İmmune sistem yetersizliklerinde,

* Ağrı tedavisinde ,

* Kanser tedavisinde ,

* Artrit tedavisinde ,

* Stress ve kas gerginliklerinde ,

* Metabolizmayı hızlandırmak için,

* Toksinlerden kurtulmak için ,

çok etkili bir tedavi yöntemi olduğunu göstermektedir.