Genel SağlıkHABERLER

SARS GERİ GELDİ

Çin Sağlık Bakanlığı, 2 haftadır yürütülen ayrıntılı testlerden sonra Guangzhou Eyaleti’nde bir kişinin SARS’a yakalandığını doğruladı.

Yeni vakanın doğrulanmasıyla geçen yılki gibi ülkede büyük bir SARS salgının başlamasından endişe ediliyor. Çinli yetkililer salgının önüne geçmek için hastalığın kaynağı olduğu tahmin edilen 10 bin misk kedisinin imha edilmesine karar verdi.

Çin’in Guangzhou Eyaleti’nde geçen Kasım’da baş gösteren ve dünya genelinde yaklaşık 800 kişinin ölümüne neden olan SARS tekrar endişe kaynağı haline geldi.

Çin Sağlık Bakanlığı ve Dünya Sağlık Örgütü (WHO), SARS şüphesiyle hastaneye kaldırılan 32 yaşındaki bir televizyon prodüktörünün hastalığa yakalandığını, 2 haftadan fazla bir süredir yürütülen ayrıntılı testlerin sonucunda doğruladı. 32 yaşındaki hastanın durumunun iyi olduğu ve iyleşmeye başladığı belirtildi. Hastayla yakın temasta bulunan 81 kişiden 17’si de karantina altında tutuluyor.

10 BİN MİSK KEDİSİ ÖLDÜRÜLECEK

Bu arada, Hong Kong Üniversitesi’ndeki araştırmacılar, misk kedilerinde görülen bir virüsün SARS hastalarında rastlananlara çok benzediğini duyurdu. Hastalığın misk kedilerinden kaynaklanıp kaynaklamadığı hala araştırılıyor. Yetkililer, hastalığın ilk görüldüğü yer olan Guangzhou Eyaleti’nde 10 bin misk kedisinin ve benzer türlerin imha edilmesine karar verdi. Eyalette vahşi hayvan satan bütün dükkanların kapatılması ve kentin fareyle hamam böceklerinden temizlenmesi de kararlaştırıldı.

Filipinler’deyse Hong Kong’da çalışırken SARS’a yakalandığından şüphenilen bir kadın karantinaya alındı.

Geçen Kasım’da ortaya çıkan SARS dünya genelinde 774, Çin’deyse 349 kişinin ölümüne yol açmış, Temmuzda da kontrol altına alınmıştı.