Genel SağlıkHABERLER

WHO UYARIYOR: ZATÜRREEYE DİKKAT”

BM Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Asya’da ortaya çıkan ve tüm dünyada yayılma tehlikesi gösteren gizemli bir tür zatürree hastalığı için uyarıda bulundu.

Merkezi İsviçre’nin Cenevre kentinde bulunan örgüt tarafından yapılan açıklamada, geçen ay Asya’da ortaya çıkan ve yayılma tehlikesi bulunan gizemli hastalıkla ilgili olarak, Vietnam ve Tayvan’da yeni vakaların ortaya çıktığı, Kanada’da ise 2 kişinin öldüğü yönünde haberler geldiği belirtilerek, bu yüzden “dünya çapında sağlık tehlikesi” uyarısı yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, şiddetli solunum sendromu (SARS) olarak bilinen hastalığa geçen hafta 150’den fazla kişinin yakalandığı haberlerinin geldiği belirtilerek, Doğu Asya’da çıkan hastalığın seyahat yoluyla dünyanın diğer bölgelerine de sıçrayabileceğine dikkat çekildi.

Örgüt tarafından nadiren yayınlanan seyahat tehlikesi uyarısında, New York’tan Singapur’a giden uçaktaki bir hastanın Almanya’nın Frankfurt kentinde karantina altına alındığı da belirtildi.

Örgüt sözcüsü ise aynı hastalıktan Kanada’da 2 kişinin öldüğünü duyduklarını, Şubat ayında Çin’de ortaya çıktığı bildirilen hastalıktan şimdiye kadar 8 kişinin öldüğünü söyledi. Sözcü, ölenler arasında Çin’in Şanghay kentini ziyaret ettikten sonra Vietnam’ın başkenti Hanoy’a geçen Amerikalı bir işadamının bulunduğunu, bu kişinin önceki gün Hong Kong’da öldüğünü ifade etti. Sözcü, Hong Kong’da hastalığa yakalanan 47 kişinin tespit edildiğini, Endonezya, Filipinler, Singapur ve Tayland’da ise 41 vakanın bildirildiğini belirtti.