Genel SağlıkHABERLER

BAŞAĞRISI GÜNLÜĞÜYLE TEŞHİS VE TEDAVİ

Başağrısı günlüğü uygulandığında, baş ağrıları ve günlük aktiviteler arasında hiç beklenmeyen ilişkiler açığa çıkıyor.

Günlükte, ağrının başlangıç ve bitiş tarihi, ağrının şiddeti, nerede hissedildiği, ağrıyla birlikte görülen durumlar, ağrıyı tetikleyen etkenler ve varsa kullanılan ilaçların dozu, saati ve etkisinin yer alması gerekiyor.

Bayer Türk Kimya Sanayi Limited ?irketi’nin “www.agrilarikeser.com” adresindeki internet sitesinde verilen bilgilere göre, baş ağrısı günlüğünün başka bir yararının da eğer varsa, uygulanan tedavi yönteminin başarı veya başarısızlığının görüntülenmesi. Sitede, böyle bir günlük tutmanın zaman ve çaba gerektirdiği, ancak baş ağrıları nedeniyle kaybedilen zaman, kaçırılan randevular, iptal edilen bir gezi programı düşünüldüğünde, bu günlüğe ayrılacak birkaç dakikanın, ağrısız günler ve yeni bir yaşam kalitesi ile geri döneceğini görmenin mümkün olduğu vurgulanıyor.

Baş ağrısı günlüğünde, ağrının başlangıç ve bitiş tarihi başlangıçtaki ve daha sonraki dönemdeki ağrı şiddeti ile ağrının nerede hissedildiği, ağrıyla birlikte görülen durumlar, ağrıyı tetikleyen etkenler ve varsa kullanılan ilaçların dozu, saati ve etkisinin yer alması gerekiyor. Ayrıca, günlüğün her ağrı için ayrı ayrı doldurulması gerektiğine de işaret ediliyor.