KAPALI FITIK AMELİYATI’NDA, GÜNLÜK HAYATINIZA ÇOK KISA SÜREDE DÖNEBİLİYORSUNUZ…
Bel fıtığı tanısı konan hastaların büyük bir kısmında, hastanın yaşı, fıtığın yeri ve büyüklüğüne bağlı olarak, öncelikle ameliyat dışı tedaviler tercih edilebilir.
Bunlar, ilaç tedavisi ve fizik tedavi olabilir. Kimi zaman, yatak istirahati ve korse kullanımı, kimi zaman da epidural enjeksiyonlar, fıtığın yol açtığı yangı ve ağrıyı azaltabilir.
Medistate Kavacık Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı Op. Dr. Ahmet HEYDAR, “Kapalı Fıtık Ameliyatları” hakkında bilgiler paylaşıyor.
“Uygulanan tüm ameliyat dışı yöntemlere rağmen fayda göremeyen hastalarda, hastanın belindeki fıtığın, bacağa giden sinirleri uyuşturacak ya da zayıflatacak kadar sıkıştırması durumunda, cerrahi tedavi gündeme gelmektedir.
Kişinin, idrar ve tuvaletini tutamama, bacaklarında güç kaybı, hissizlik gibi şikayetlerinin varlığı, fıtığın önemini göstermekte; erken dönemde müdahalenin gerekebileceği düşüncesini doğurmaktadır.”
Kapalı Fıtık Ameliyatı’nın En önemli AVANTAJLARI:
Genel anestezi uygulanmaz.
Kansız bir ameliyattır.
Hasta uygulamadan sonra taburcu edilir.
Diğer tekniklere oranla enfeksiyon riski çok düşüktür.
Hasta günlük hayatına çok kısa bir sürede geri döner.
Kapalı Fıtık Ameliyatı sırasında, hastaya genel anestezi, yani narkoz verilmez. Müdahalenin yapılacağı yere, bölgesel anestezi uygulanır.
Deneyimli cerrahların özel ekipmanlarla yaptığı kapalı cerrahide basıya uğrayan sinir rahatlatılır. Ameliyat esnasında hasta konuşulabilmekte ve fıtığın çıkarılmasıyla birlikte şikayetlerin hemen geçtiği görülmektedir.
Kapalı Fıtık Ameliyatı sonrasında, hasta genellikle aynı gün ayağa kaldırılmakta ve çoğu zaman da aynı gün taburcu edilmektedir.