GÖRME SORUNUNA ACİL ÇÖZÜM UYARISI
Etkili önlemler alınmadığı takdirde, 2020 yılında dünyadaki görme özürlü sayısının 46 milyondan 76 milyona çıkabileceği hesaplanıyor.
WHO ve Uluslararası Körlüğü Önleme Kurumu, katarakt, trahom, onchocercuohis, A vitamini eksikliği ve diğer körlüğe neden olan etkenlerin azaltılmasıyla, 2020 yılına kadar 52 milyon kişinin görme özürlü olmasının önüne geçilebileceğini belirttiler.
John Hopkins ve London School of Hygiene araştırma merkezi uzmanları, görme özürlüler için üzerinde çalışılan etkili tedavi yöntemlerinin bir sonuca ulaştırılamaması halinde, bu sorunun 2020 yılında dünyanın önemli sorunlarından biri olabileceğine dikkat çektiler.
Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Uluslararası Körlüğü Önleme Kurumu, katarakt, trahom, onchocercuohis, A vitamini eksikliği ve diğer körlüğe neden olan etkenlerin azaltılmasıyla, 2020 yılına kadar 52 milyon kişinin görme özürlü olmasının önüne geçilebileceğini belirttiler.
EKONOMİK KAYIPLAR
Görme özürlülüğünün yol açtığı ekonomik kayba da dikkat çeken uzmanlar, kaybın bugün yılda 42 milyar dolar olduğunu, etkili önlemler alınmaması halinde bu kaybın 2020 yılında 110 milyar dolara olabileceğini kaydettiler.
Dr. Kevin D. Frick, görme özürlülerin üretime kazandırılabilmesiyle, ekonomik kayıpların da hafifletilebileceğine işaret etti. Araştırmanın sonuçları, American Journal of Ophthalmology adlı derginin Nisan sayısında yer aldı.