Genel SağlıkHABERLER

BEMBEYAZ DİŞLERE SAHİP OLMAK İÇİN ÖĞLE ARASINI SEÇİN!

Günümüzde estetiğe karşı giderek artan ilgi nedeniyle hemen herkes gerek iş gerekse özel yaşamında daha genç ve güzel görünmek arzusundadır.

 Dişlerin şekli ve dizilişi kadar beyazlığı da genç görünüme katkı sağladığı için giderek daha fazla kişi beyaz dişlere sahip olmak için uğraş vermektedir.
Diş hekiminin kontrolünde dişlerin renginin açılması işlemine “diş ağartma” veya “diş beyazlatma” adı verilir.
Diş beyazlatma işleminin detaylarını diş hekimi Dr.Yeşim Tüfekçi Hemiş’e sorduk:
“Kaç çeşit diş beyazlatma işlemi vardır?”
üç çeşit beyazlatma işlemi vardır. Bunlardan birincisi ofis tipi tabir edilen ve hekim tarafından muayenehanede yapılan beyazlatma işlemidir. Dişe uygulanan beyazlatma ürünü özel bir ışık kaynağı veya laserle aktive edilerek yapılır. En etkili yöntemdir. İşlem 1-2 saat içinde bitirilir. Vakit darlığı çekenler için ideal yöntemdir. özellikle çalışanların öğle tatilinde gidip yaptırabilceği basit bir yöntem.
İkincisi ev tipi beyazlatmadır. Bu tip beyazlatma işleminde kişi evde, hekimi tarafından özel hazırlanmış diş kalıpları içine yine hekim tarafından seçilmiş beyazlatma ajanı yerleştirerek beyazlatma işlemini gerçekleştirir. 3-7 gün sürer.
üçüncü tip beyazlatma ise kanal tedavisi nedeniyle doğal rengini kaybetmiş dişlere hekim tarafından muayenehanede yapılan beyazlatma işlemidir. 2-3 seans sürer.
Beyazlatma işleminin yan etkileri nelerdir?
Tüm diş beyazlatma yöntemleri dişlerde hassasiyete neden olabilir. Bu hassasiyet sıcak ve soğuk yiyeceklerle olabildiği gibi sadece nefes alırken de rahatsızlık verebilir. Bu durum geçici ve beklenen bir yan etkidir. Hassasiyetin 24-48 saat içinde geçmesi beklenir.
Beyazlatma işlemi ne kadar süre etkisini gösterir?
Beyazlatma sonrası dişler bir kaç yıl beyazlığını korur.Bu süre uygulanan metoda ve kişinin yeme-içme alışkanlıkları, diş fırçalama sıklığı ve sigara kullanımı gibi etkenlere bağlıdır.