Genel SağlıkHABERLER

FARMAVİZYON ECZACILIK FUARI

Farmavizyon Eczacılık Fuarı, Tüm Eczacı Kooperatifleri Birliği (TEKB) ve Türk Eczacıları Birliği (TEB) işbirliği ile daha da güçleniyor. 13-15 Nisan 2007 tarihlerinde İstanbul CNR Ekspo Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek olan Farmavizyon Eczacılık Fuarı, TEKB, TEB ve CNR Ekspo Fuarcılık arasında gerçekleştirilen işbirliğinin yarattığı sinerji ile ilaç ve eczacılık alanın en büyük buluşma noktası olmaya devam edecek.

Farmavizyon Eczacılık Fuarı’nın, sektörün tüm kurum ve kuruluşlarını bir arada buluşturma hedefinde bir adım daha atıldı. Tüm Eczacı Kooperatifleri Birliği (TEKB), Türk Eczacıları Birliği (TEB) ve CNR Ekspo Fuarcılık arasında Farmavizyon Eczacılık Fuarı 2007 ve izleyen yıllar için gerçekleştirilen işbirliği 23 Mart Cuma günü İstanbul-Ritz Carlton Otel’de gerçekleştirilen toplantıda basına ve kamuoyuna duyuruldu.

Toplantıda ayrıca, “Çağdaş Bir Ülke Sağlıklı Bir Toplum” sloganı ile kapılarını açacak olan Farmavizyon Eczacılık Fuarı’nın eğitim, seminer ve panellerden oluşan üç günlük zengin programı da katılımcılara açıklandı.

Toplantıda birer konuşma ile işbirliğini ve Farmavizyon’a sağlayacağı katkıyı katılımcılarla paylaşan TEKB Yönetim Kurulu Başkanı Ecz.Sait YÜCEL ve TEB Merkez Heyeti Başkanı Ecz.Mehmet DOMAÇ sektördeki bu örnek işbirliğinin hem firmalar hem de başta eczacılar olmak üzere tüm sağlık mensuplarının daha verimli ve hızla gelişen bir fuar tecrübesini yaşamalarını sağlayacağını vurguladılar.

FARMAVİZYON BİLGİ PLATFORMU DOPDOLU BİR İÇERİK İLE HAZIRLANDI

Farmavizyon kapsamında gerçekleşecek Bilgi Platformu, 3 gün boyunca 3 ana başlıkta düzenlenecek olan seminer, eğitim ve panellerle ziyaretçilere renkli bir fuar ortamının yanı sıra sektördeki en son gelişmeleri içeren bir program da sunacak.

“Eczanenizde vitrininizi ve raflarınızı nasıl düzenlemeniz gerektiğini biliyor musunuz? Vitrin mimarisinde ışık, hareket, renkler ve boyutlarla dikkat çekebilmenin yolları nelerdir?” Farmavizyon ziyaretçileri, bu soruların yanıtlarını ilk gün gerçekleştirilecek olan ve Fransa’da faaliyet gösteren eczacı kooperatifi Cerp Ruen’in eğitimcisi Marite Tourtier’in sunacağı “Eczanelerde Vitrin Düzenleme, Teşhir ve Tanzim” eğitiminde bulabilecekler.

Farmavizyon’un üçüncü gününde ise eczacılık mesleğinin güncel kavramlarından birisi olan “Farmakoekonomi” hakkında bilgilerin verildiği bir oturum gerçekleşecek. “Farmakoekonomi nedir ne işe yarar; Serbest eczaneler, hastane eczaneleri, sosyal güvenlik açısından önemi nedir? İlaç seçiminde farmakoekonominin rolü nedir? “ sorularının yanıtlarını bulacağı eğitim, Dr.Emrah ARAS tarafından verilecek.

3 gün boyunca 13 eğitim ve 3 sunumun gerçekleşeceği Farmavizyon Bilgi Platformu’nu izlemek isteyen Farmavizyon ziyaretçilerinin www.farmavizyon.com sitesinden eğitim salonlarına rezervasyonlarını yaptırmaları gerekiyor.

TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU’NUN KURULUŞ VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUN TASARISI TASLAĞI FARMAVİZYON’DA TARTIŞILACAK

Farmavizyon kapsamında gerçekleştirilecek bir diğer önemli etkinlik de ilk gün saat 17:00’da başlayacak olan panel olacak.

Moderatörlüğünü TEKB Yönetim Kurulu Başkanı Ecz.Sait YÜCEL’in yapacağı panelde Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürü Dr.Mahmut TOKAÇ, TEB Merkez Heyeti Başkanı Ecz.Mehmet DOMAÇ, İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası adına Ecz.Nurettin TURAN ve İstanbul Eczacı Odası Başkanı Ecz.Zafer KAPLAN, “İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Hakkındaki Yasa Taslağı” nı tartışacaklar.

Panelde tartışılacak konu başlıklarından bazıları şöyle sıralanıyor;

Yasa taslağı ilaç ve eczacılık alanında ne gibi düzenlemeleri öngörüyor?

İlaç ve eczacılık birbirinden ayrılıyor mu?

Yeni yasa 984 ve 1262 sayılı yasaları yürürlükten kaldırıyor mu?

İlaç eczane dışına mı çıkarılıyor?

Reçeteli- Reçetesiz ilaç ayrımı yapılacak mı?

İlaçta reklam yasağı kalkıyor mu?

Yeni yasanın sağlık alanındaki yansımaları nasıl olacak?