Genel SağlıkHABERLER

KUŞ GRİBİ TEHDİDİ BÜYÜYOR

Kuş gribi salgınının yol açtığı tehdit büyüyor. Çin’de kuş gribi virüsü, ilk kez insanlarda tespit edilirken, Endonezya’da 2 kişinin bu hastalıktan öldüğü doğrulandı…

Endonezya Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Hong Kong’daki bir laboratuvarda 2 ölüm vakası üzerinde yapılan incelemelerde, ölen kişilerin ölümcül H5N1 kuş gribi virüsü taşıdıklarının teyit edildiği belirtildi.

Bakanlığın bir yetkilisi, ülkede şimdiye kadar kuş gribinden 7 kişinin öldüğünü, tespit edilen 4 kuş gribi vakasındaysa, hastalığa yakalananların hayatta kalmayı başardıklarını kaydetti..

Çoğu Vietnam ve Tayland’da olmak üzere Asya’da 60’dan fazla kişinin ölümüne yol açan kuş gribi virüsü, Çin’de ilk kez insanlarda tespit edildi..

Dünya Sağlık Örgütü, Çin’de kuş gribine yakalanan üç kişiden 2’sinin öldüğünü bildirdi.

Çin’deki son vakalarla ilgili olarak konuşan örgütün Çin temsilcisi, şu ana kadar hastalığın insandan insana geçtiğine ilişkin bir kanıt olmadığını söyledi..

Kuş ve kümes hayvanlarında hastalığın hızla yayılması üzerine milyonlarca hayvanın itlaf edildiği Çin’de, hükümet salgının önüne geçmek için ülkedeki 14 milyar dolayında kümes hayvanına aşı yapılacağını açıkladı.