Genel SağlıkHABERLER

SSK’LI HASTALARA ECZANE MÜJDESİ

SSK’lı hastaların serbest eczanelerden yararlanmasına ilişkin protokol, Çalışma ve Sosyal Güvenlik ile Maliye Bakanlığı ve ilaç sektörü temsilcileri arasında imzalandı.

Protokol, en geç 10 Şubat 2005’ten itibaren geçerli olacak.

Protokol tanıtım toplantısında konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, uygulamayla bir maliyet artışı olmasının doğal olduğunu belirterek, ancak sektörün yapacağı indirimler nedeniyle kamunun bir yıl için 1 katrilyon lira tasarruf edeceğini bildirdi.

Uygulamanın firmaların gönüllülük esasına dayandığını ifade eden Başesgioğlu, “Anlaşmaya vardığımız prensipler çerçevesinde, tüm jenerik ilaçlarda eczane satış fiyatı üzerinden indirimin yüzde 3.5 eczacı tarafından, yüzde 11 imalatçı veya ithalatçı tarafından karşılanması kararlaştırıldı” dedi.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, bundan sonra devletin ilacı tek elden alacağını, yapılan uzun süreli görüşmeler sonucunda yeni bir sistemin başlayacağını söyledi.

Bugüne kadar SSK’lı hastaların ilaçlarını almak için SSK hastanelerine gittiklerini, eziyet çektiklerini anlatan Unakıtan, artık SSK’lı hastaların da Türkiye genelindeki 22 bin eczaneden ilaç alabileceklerini kaydetti.