Genel SağlıkHABERLER

AKDAĞ:ZİNA AİDS’E DAVETİYE ÇIKARIYOR

Bitmek bilmeyen zina tartışmalarına Sağlık Bakanı Recep Akdağ da katıldı. Akdağ, tasarıyı savundu ve tek eşliliğin AİDS virüsünü engellediğini öne sürdü.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, zinanın tek eşliliğin dışında yaşanan bir iş olduğunu ve bunun hem cinsel hastalıklar hem de kişinin cinsel hayatını ruhsal anlamda da olumsuz etkilediğini söyledi.

Akdağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her ne şekilde olursa olsun evlilik dışı ve tek eşlilik dışındaki gayri meşru ilişkilerin cinsel hastalıklara davetiye çıkardığını belirtti.

Bunun bilimsel olarak ta ortaya çıktığını ifade eden Bakan Akdağ, şöyle konuştu:

”Bütün Avrupa ve gelişmiş ülkelerde tek eşlilik konusunda teşvik var. Zina tek eşliliğin dışında yaşanan bir iştir ki, hem cinsel hastalıklar, hem de kişinin cinsel hayatını ruhsal anlamda da olumsuz etkiler.

Türkiye’de şu anda kayıtlı AIDS vaka sayımız 2 binin altındadır. Avrupa ülkelerine kıyasla iyi bir noktadayız. Bu demek değildir ki AIDS virüsü bizim insanımıza da bulaşmaz, çok dikkatli olunmalıdır. Tek eşlilik meselesi çok önemlidir. İnsan cinsel hayatını bu anlamda kontrol altına almalı, kendini tehlikeye atmamalıdır.