Genel SağlıkHABERLER

ASTIM, YENGEÇ BURCUNU SEVİYOR

Astım bakımından en düşük riske sahip burcun kova, en yüksek riske sahip burcun ise yengeç olduğu belirlendi.

Uzmanlara göre, astıma bazı burçlarda daha çok rastlanması, yaşamın ilk aylarında daha fazla alerjene maruz kalınmasından kaynaklanıyor. Bahar aylarında yani Koç, Boğa burcunda doğanlarda polen, yengeç ve aslan burcunda doğanlarda ise ev tozu alerjisinin daha fazla görülüyor.

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta tarafından, yaşları 7-42 arasındaki 438 alerjik astımlı üzerinde bir araştırma yapıldı. Bu hastaların 350’sinde ev tozu, 35’inde polen ve 53’ünde de hem ev tozu hem de polenlere karşı alerji olduğu saptandı. Hastaların büyük çoğunluğunun bahar ve yaz aylarında doğdukları; yani koç, boğa, ikizler, yengeç ve aslan burcunda oldukları anlaşıldı. Astım bakımından en düşük riske sahip burcun kova olduğu belirlenirken, astım görülme olasılığının en yüksek olduğu burç ise yengeç olarak saptandı.

BURÇLARA GÖRE GÖRÜLME ORANLARI

Burçlara göre astım görülme oranları şöyle belirlendi:

Yengeç burcu: Yüzde 15.5, Aslan burcu: Yüzde 12.3, Koç burcu: Yüzde 11.8, Boğa burcu: Yüzde 9.5, Başak burcu: Yüzde 9.1, Terazi burcu: Yüzde 7.4, Balık burcu: Yüzde 7.3, İkizler burcu: Yüzde 6.9, Yay burcu: Yüzde 6.8, Oğlak burcu: Yüzde 6.4, Akrep burcu: Yüzde 4.2, Kova burcu: Yüzde 2.8.

Araştırma sonuçlarını yorumlayan Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta, “Astıma bazı burçlarda daha çok rastlanması, bu aylarda doğan çocukların yaşamlarının ilk aylarında daha fazla alerjene maruz kalmasından kaynaklanıyor” dedi. Prof. Dr. Küçükusta, bahar aylarında doğanlarda; yani Koç, Boğa burcunda doğanlarda polen, yengeç ve aslan burcunda doğanlarda ise ev tozu alerjisinin daha fazla görüldüğünü kaydetti.