Genel SağlıkHABERLER

HASTA DA OLSANIZ HAKLARINIZ VAR

Sağlık Bakanlığı, hasta haklarının korunması için harekete geçti.

Bakanlık, hastanelerde eksik tedavi ve kusurlu davranışlara ilişkin şikayetlerin de inceleneceği hasta hakları birimlerinin kurulması için bir çalışma başlattı. Sağlık Bakanlığı ayrıca, bıçak parası uygulamasını ortadan kaldırmak için de bir ihbar hattı kuracak.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, yaptığı açıklamada bıçak parası adı da verilen devlet hastanesindeki doktorların ameliyat için ek para istemesi uygulamasına son vereceklerini açıklamıştı.

Sağlık Bakanlığı, bıçak parasının engellenmesi de dahil olmak üzere, hasta haklarının korunabilmesi ve halkın bu konuda bilinçlendirilmesi için kapsamlı bir çalışma başlattı. Bu çalışma içinde hastaların bıçak parası uygulamalarını yetkililere haber verebilmesi için 800’lü bir ihbar hattının kurulması öngörülüyor.

Ayrıca her ilde eksik tedavi, şevkatsiz davranış ve doktor kusuru gibi şikayetlerin de inceleneceği bir hasta hakları birimi kurulması kararlaştırıldı. Bu birimlerde Sağlık Bakanlığı personelinin yanı sıra meslek örgütleri ve sivil toplum örgütlerinin de temsilcileri bulunacak.

Hasta hakları birimi ile ilgili çalışmaların 2 ay içinde tamamlanması öngörülüyor.