Genel SağlıkHABERLER

AĞRISIZ VE RİSKSİZ GÖZ AMELİYATI

ADÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi´nde, ağrısı ve riski olmayan göz ameliyatı yapılıyor.

ADÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turgay Aktunç, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi ADÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turgay Aktunç, ADÜ´nün, Avrupa´ya güven vermiş bir kurum olduğunu belirtti. Prof. Dr. Aktunç, 8 aydır ´´LASEK´´ yöntemi ile yaptıkları ameliyatların sorunsuz olarak geçtiğini belirterek, bunun bir kanıtının, ameliyat olmak için müracaat eden hasta sayısında yaşanan artış olduğunu bildiriyor:

´´Bu klinikte en son teknoloji olan LASEK yöntemini kullanıyoruz. LASEK denilen yöntemi, herhangi bir cerrahi ön müdahale gerektirmiyor.Bir ilaç çözelticisi ile, dokuyu hazırladıktan sonra, o dokuyu bir kenara sıyırıp, karşımıza çıkan göz dokusuna ameliyatı gerçekleştiriyoruz. Herhangi bir kesme veya cerrahi ön müdahale gerektirmediği için bu riski ortadan kaldırıyoruz. Yurtdışından daha önce hastalarımız gelmişti. Bugün de Hollanda´dan gelen gurbetçi bir ailenin 20 yaşındaki kızlarını ameliyat ettik. Bu durum gösteriyor ki,ADÜ, Avrupa´ya güven vermiş bir kurum. Bu bize büyük gurur veriyor.´´

Ege Bölgesi´nde ´´LASEK´´ yöntemini uygulayan sayılı hastanelerden olduğunu belirten Prof. Dr. Aktunç, 8 aylık sürede 50 hastayı tedavi ettiklerini bir o kadar hastanın randevu talebi bulunduğunu bildiriyor.