Genel SağlıkHABERLER

‘CİNSEL GÜÇ YÜZÜK PARMAĞINDAN ANLAŞILIYOR’

İngiliz bilim adamları, erkeklerin cinsel gücünün yüzük parmağının uzunluğundan anlaşıldığını belirttiler.

Vital dergisinin Liverpool Üniversitesi’nde 200 kadın ve erkek üzerinde yapılan bir araştırmaya dayanarak verdiği haberde, parmakların uzunluğunun, kadınların ve erkeklerin kişilik özellikleri hakkında bilgi verdiği kaydedildi.

Araştırmaya göre, yüzük parmağı işaret parmağından daha uzun olan erkekler, sporda yetenekli ve cinsel gücü daha fazla. Fakat bu kişiler iletişim kurmakta zorlanıyor ve dil konusunda başarılı değil.

Yüzük parmağı işaret parmağından daha uzun olan kadınlar ise istediklerini başkalarına yaptırma konusunda başarılı ve psikolojik rahatsızlıklara karşı daha dayanıklı, fakat fazla konuşkan değil.

EŞİT UZUNLUKTA OLANLAR

Her iki parmağı eşit uzunlukta olan kadınlar normalden daha konuşkan, fakat psikolojik rahatsızlara daha yatkın ve risk almaktan korkuyor.Yüzük parmağı ve işaret parmağı eşit uzunluktaki erkekler de daha konuşkan, fakat spor alanında yeteneksiz ve genelde düşük kilolu olarak doğuyor.

HORMONLARIN ETKİSİ

Araştırma grubunun başkanı evrim biyologu John Manning, hamileliğin ilk haftalarında salgılanan cinsel hormonların oranının parmak uzunluğuna ve kişilik özelliklerine etki ettiğini tahmin ettiklerini söyledi.