Genel SağlıkHABERLER

ABD’DE BATI NİL VİRÜSÜ CAN ALMAYA DEVAM EDİYOR

ABD’de batıdaki eyaletlere doğru yayılmaya devam eden Batı Nil virüsü salgınında ölü sayısı 11’e yükseldi. Louisiana ve Illinois eyaletlerinde 78 ve 67 yaşlarında 2 kişinin daha Batı Nil virüsünden öldüğünü açıklayan yetkililer, tüm ülkede 251 kişinin salgından hastaneye kaldırıldığını belirttiler.

Salgın Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezi yetkilileri, Batı Nil virüsü salgınının ciddi boyutlarda olduğunu belirterek, halktan virüsün yayılmasına neden olan sivrisinekleri kovucu önlemler almasını ve ilaçlama yapmasını istediler.

Bu arada Batı Nil virüsü, ilk defa 1999’da tespit edildiği ve 7 kişinin ölümüne 44 kişinin hastaneye kaldırılmasına neden olduğu New York’ta bu yıl yeniden görüldü. New York’un Queens bölgesinde 84 yaşında bir erkeğin virüs teşhisiyle hastaneye kaldırıldığı ve durumunun ağır olduğu belirtildi. Yetkililer, virüsle mücadele için ilaçlama işlemini sürdürüyorlar.

KUŞLARLA GELİYOR

Bu virüs, kuşlar ve diğer hayvanlar tarafından taşınıyor, kuşların kanını emen sivrisinekler tarafından insanlara bulaştırılıyor. Batı Nil virüsü, insanda beyin humması (ensefalit) ya da beyin zarı iltihabına (menenjit) yol açıyor. Bu hastalıklar, kısa sürede etkin biçimde tedavi edilmediği takdirde ölüme neden oluyor. Yetkililerin, bu yıl durgun sular ve bataklıklarla atık su depolarının bulunduğu alanlarda sivrisinek larvalarını öldürmek için etkin şekilde ilaçlama yapmalarına karşın, virüs yayılmayı sürdürüyor.