Genel SağlıkHABERLER

AVRUPA’DAKİ KALP HASTALARI DA TEDAVİ İÇİN TÜRKİYE’Yİ TERCİH EDİYOR

Türkiye, Sağlık Turizmi açısından bir çekim merkezi olmayı sürdürüyor. Tedavi için Türkiye’ye gelen hastalar hem tatil yapıyor, hem de sağlığına kavuşuyor.

 özellikle Avrupa’da yaşayan kalp hastası gurbetçiler, tedavi için ülkelerine geliyor, hem eş-dost akraba ziyareti yapıyor, hem de sağlıklarına kavuşuyor. özellikle kalp hastalıklarında kansız ameliyatsız yöntemleri araştıran gurbetçiler, tedavi için EECP (Ritmik Masaj-Doğal Bypass) tedavisini tercih ediyor.
Türkiye’de 12 yıldır Doğal Bypass EECP yöntemini uygulayan Prof. Dr. Günsel Şurdum Avcı, Türkiye’de tıbbın her dalında olduğu gibi kalp hastalıkları alanında da en güncel tanı ve tedavi yöntemlerinin başarı ile uygulandığını ve maliyetlerin de Avrupa ülkeleri ile karşılaştırıldığında oldukça düşük olduğunu söyledi. Tüm dünyada kalp hastalığının en yaygın görülen ve en sık ölüm nedeni olduğunu belirten Prof. Dr. Avcı, kansız ameliyatsız yöntem araştıran gurbetçilerin EECP yöntemini tercih edip Türkiye’ye geldiklerini söyledi.
Prof. Avcı; “Birinci derece akrabalarda erken yaşta kalp hastalığı olanlarla, şeker hastalığı, yüksek tansiyon ve kolesterol problemi olanların, sigara içen, stresli yaşayan, genç yaşlardan itibaren düzenli egzersiz yapmayan kişilerde koroner kalp hastalığı ve kalp krizi riski fazladır. Erken teşhis ve uygun tedavi ile bu riskleri önler” dedi.
Avrupa ülkelerinde henüz yaygınlaşmayan, Türkiye’de 12 yıldır başarı ile uygulanan Ritmik Masaj (EECP) Tedavisinin, kalp hastalıklarında kansız ve ameliyatsız tedavi imkanı sunduğu için, Türkiye’ye tatile gelen özellikle gurbetçilerin tercihi olduğunu söyledi. Prof. Avcı “Ritmik Masaj Tedavisi, vücudun belden aşağısına kalbin çalışması ile uyumlu olarak yapılan ritmik bir adale masajı olup, kansız, ameliyatsız bir tedavidir. Hasta bir spor salonuna gider gibi, tedavi merkezine gelip, günde 1-2 saatlik tedavisini aldıktan sonra, normal günlük yaşantısına devam edebilmektedir” dedi.
Ritmik masaj ile vücutta canlanan kan akımının, damarları damar sertliğine karşı koruduğunu, ayrıca, kalbin damar ağını zenginleştirerek kalpte doğal bypasslar oluşturduğunu açıklayan Prof. Avcı. “ Ritmik Masaj (EECP) Tedavisi bu etkileri ile, kalp damarlarında daralmaları önlemekte, kalp krizleri ve kalp yetersizliğine karşı kalbi korumakta, kalp hastalarına sık sık koroner anjiyografi ve balon-stent uygulanmasına, bypass ameliyatı tekrarına ihtiyacı azaltmaktadır. Koroner kalp hastaları ve bu hastalık için ciddi riskler taşıyanlar, bir-iki yılda bir alacakları 35 saatlik EECP tedavi kürleri ile daha sağlıklı ve daha kaliteli bir yaşam sürme şansı kazanmaktalar” dedi.