Genel SağlıkHABERLER

MYOM AMELİYATINDA ESTETİK KAYGI KALMADI!

İstanbul Medipol Hastanesi’nde bir hastada çok fazla büyüme gösteren ve bir kilonun üzerinde ağırlık artışı olmuş bir myom, laparoskopik cerrahi yöntemi ile başarılı bir şekilde çıkarıldı.

İstanbul Medipol Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Gürkan Zorlu, bir kadın hastada çok fazla büyüme gösteren bir “myom”u laparoskopik cerrahi yöntemiyle başarılı bir şekilde tek bir delikten çıkardı. Göbeğin üstüne kadar uzanan ve rahim yapısını deforme etmiş myom, 1 kilonun üzerinde ağırlık artışına ulaşmıştı.

Yıllardır bu myomları açık yöntemlerle ve zor cerrahi müdahalelerle yaptıklarını belirten Prof. Dr. Gürkan Zorlu, “Laparoskopik cerrahi ile estetik kaygımız kalmadı. Hastamız myomlarından kurtuldu ve rahim estetiği ile eski yapısına geri döndü. Bunun yanında ertesi gün hastamız iş ve sosyal hayatına başladı” diye konuştu.

Prof. Dr. Gürkan Zorlu, ‘myom’ olarak bilinen kadın hastalığının rahim büyümesi nedeniyle ciddi sorunlara yol açtığını belirterek, laparoskopik cerrahi yöntemi ile yapılan ameliyatın ajantajlarını şu şekilde sıraladı:

-Ameliyat sırasında az kan kaybı oluyor.

-Ameliyat sahası kamerada büyütülüyor.

-Doğal göbek deliği ve küçük çaplı yardımcı 5 mm deliklerden girilerek yapıldığı için estetik açıdan avantaj sağlıyor.

-Hastalar ameliyat sonrasında kendi işlerini görebiliyor.