Genel SağlıkHABERLER

YÜZ ESTETIĞINDE 2012 TRENDLERI

İnsanoğlunun estetik yaptırma tutkusu plastik cerrahide her gün başka bir yeniliğin çıkmasına neden oluyor. Teknikler gelişirken insanların istekleri de aynı doğrultuda ilerliyor.Magicplast Estetik ve Plastik Cerrah Op.Dr. Güner Uysal en çok yapılan yüz estetiğinin 2012 trendlerini açıkladı:

BURUN ESTETİĞİ:

İster kadın ister erkek olsun bugün için en sık olarak yapılan yüz estetiği uygulaması tabiî ki halen estetik burun ameliyatlarıdır. Rinoplasti denilen bu operasyonlarda amaç hem fonksiyonel anlamda sağlıklı, rahat nefes alan bir burun yaratırken, hem de estetik olarak yüz hatlarınızla uyumlu, kesinlikle natürel görünümde ve kimsenin estetik olduğunu anlamadığı bir burun modeli yaratmaktır. Şu anda kullanılan gelişmiş teknolojik cihazlar yardımıyla artık bu ameliyatlar burun kemiğini dahi kırmadan, lazer ya da mikrotur yardımı ile ve acısız, ağrısız, kansız ve tamponsuz olarak yapılabilmektedir. Yüzü bütünüyle kaplayan alçılar kullanılmamakta, çok ince herkesin burun yapısına uygun olarak hazırlanan sert bantlar yapılmaktadır. Artık en zor burun operasyonlarının süresi bile 1-2 saat kadar kısa sürede tamamlanıyor.Hastalar operasyon sonrası uzun süre hastanede yatmadan, aylarca şiş ve mor gezmelerine gerek bile kalmadan, bir hafta gibi kısa bir sürede operasyondan iz bile kalmayan görüntülerine kavuşabilmektedirler. (Örneğin; Cuma günü ameliyat olan bir hasta pazartesi rahatlıkla işbaşı yapabilir. )

SAÇ EKİMİ:

Saç dökülmesi tüm dünyada çok sık olarak görülen hastalıkların başında gelmektedir. Hemen hemen erkeklerin %80’inin hayatının bir döneminde mutlaka saç ile ilgili problemleri olabilmektedir. Tabiî ki bu durumu etkileyen birçok faktör bulunmaktadır. Bu faktörlerin en başında genetik sebepler yer alır. Saç ekimi kıl kökü nakli olarak adlandırılabilir. Saç ekimi, saçların yoğun olduğu bölgelerden (ense ve yan kısım) alınan saç köklerinin saha seyrek olan boş bölgelere ekilmesi işlemidir. Saç ekimi operasyonu özellikle doğal ve sağlıklı saç sonuçları verdiği için oldukça tercih edilen kalıcı bir yöntemdir. Saç dökülmesi ile kişilerde oluşabilecek çeşitli psikolojik ve sosyal yaşamdan uzaklaşma gibi durumlar saç ekimi sayesinde ortadan kaldırılmaktadır. Saç ekimi mikromotor yardımı ile ense kökünden alınan saç köklerinin dökülen bölgelere ekimi işlemidir. Bu teknik de canlı saç kökü naklini sağlar ve genel anestezi gerektirmez. Artık öyle teknikler geliştirdik ki hastalarımızın saçlarını dahi kesmeden saç ekimi işlemi yapmak mümkün olmaktadır.Acısız, ağrısız ve narkozsuz olarak yapılmakta ve tek bir seansta 5000-6000 greft ekilebilmektedir.

GÖZ KAPAĞI ESTETİĞİ

Estetik göz kapağı cerrahisi alt ve üst göz kapaklarındaki fazla deri ve torbaları oluşturan yağ kitlesinin giderilmesi operasyonudur. Bu operasyon torbalanmalar ve kapaklardaki sarkmalar gibi kişiye yorgun ifade veren durumları giderir. Kişiye daha genç ve canlı bir görünüm verir. Doktorumuz sizi muayene ettikten sonra yaş, derinin durumu ve diğer fiziksel ve tıbbi etkenler gibi, ameliyat kararını etkileyecek değişkenleri tartışacaktır. Genç kişilerde blefaroplasty genellikle sadece kapak altındaki yağ dokusunu uzaklaştırmak için kullanılır. Daha ileri yaştakilerde deri tonusunun kaybı fazla derinin de uzaklaştırılmasını gerektirecektir. Göz kapağı estetiği, ameliyatın büyüklüğüne bağlı olarak genellikle 1 saat kadar sürer. Üst kapağın doğal kıvrımdan ve alt kapağın kirpiklerinin hemen altından olmak üzere deri kesileri yapılır. Bu kesiler kapağın dış köşesindeki kaz ayaklarına kadar uzatılabilir. Bu kesilerden girilerek deri dokusu alttaki kas dokusundan ayrılır. Kaslardaki gevşekliğe ve torbalara yönelik müdahale yapılır. Fazlalaşmış deri çıkartılır. Kesiler ameliyat bitiminde ince estetik dikişler yardımıyla kapatılır. Hasta ertesi gün bile işinin başına dönebilmektedir.

KAŞ EKİMİ

Kaşlar insan yüzündeki çok önemli yapılardır. Bakışlarımızı, mimiklerimizi dolayısı ile yüzümüzün ifadesini doğrudan etkiler ve yönlendirirler. Farklı kaş şekilleri yüze sinirli, yorgun, mutlu, üzgün, şaşkın ifadeler kazandırabilir. Sarkmış kaşlar bir miktar göz kapağı düşüklüğüne de yol açarak yüzümüze olduğundan daha yaşlı görünüm kazandırabilir. Kimi yüzde kaş ne kadar kalkık ise o kadar güzel dururken kimisinde yanlara doğru hafifçe yükselerek düz uzanan kaşlar, bazen de yanlardan aşırı alınıp sadece 2/3 iç kısımda kalmış kaşlar güzeldir. Kaşı kaldırmak ve arzu edilen şekle sokmak için uygulanan tekniklerin başında kaş ekimi gelmektedir. Ense bölgesinde var olan saçlar yukarı kaldırılıp ekilecek kök sayısına göre 1 cm eninde 5-10 cm uzunluğunda yatay bir çizgi şeklindeki alan traş edilerek mikromotor yardımı ile çok ince punchlar kullanılarak kıl kökleri alınır. Ekim işlemi kaş bölgesinde çok farklı olmaktadır. Çünkü kaş çıkış paterni her kişide çok değişkendir. Burna yakın kısımda daha bir dik açı ile çıkan kaşlar kulaklara doğru yaklaştıkça alınla 40-45 derece açı olacak şekilde çıkmaya başlar. Kaş ekimi işlemi ağrısız lokal anestezi ile yapılan ve 1-2 saat gibi kısa bir zamanda yapılan, sonuçları çok tatmin edici bir kıl kökü nakli işlemidir. İşlem sonrası ağrı ya da rahatsızlık verici herhangi bir durum söz konusu olmamaktadır.

DUDAK ESTETİĞİ

Yüz güzelliğinde en önemli tamamlayıcı unsurlardan biri olan dudakların da güzel olması yüzün bütünlüğünü tamamlaması açısından da çok önemlidir. Dudakların büyüklüğü, dolgunluğu, ince veya kalın olması yüzün diğer elemanları olan burun, yanaklar, gözler, kaşlar, çene ve dişlerle uyumlu ve orantılı olmalıdır. Dudak estetiğinde en sık kullanılan yöntem mucuze slikon permalip uygulamasıdır. Permalip uygulamasında kullanmak üzere geliştirdiğimiz malzemenin vücuda kesinlikle bir yan etkisi yok. Uygulama dudaklarda kullanılacak implantların ebadının tespit edilmesiyle başlıyor. Lokal anestezi ile dudak çevresi uyuşturulduktan sonra cerrahi işlemle üst ve alt dudağa implantlar yerleştiriliyor. Normalde iki gün süren ödem oluşuyor. Genellikle iki dudağa da implant yerleştirilebiliyor. Ama alt dudak daha kalın ise sadece üst dudağa implant yerleştirilmesi yetiyor. İlk olarak lokal anestezi ile 15 dakikada takılabiliyor. Hiçbir ağrı sızısı bulunmuyor. Farklı boyutta implantlar mevcut ve her kişinin istediğine göre takılıyor.

ELMACIK KEMİĞİ ESTETİĞİ

Yaşlanmayla birlikte, orta yüz denilen gözlerle dudaklar arasındaki bölge, yaşlanmanın getirdiği değişikliklerden ileri derecede etkilenmektedir. Gerek yaşlanmayla, gerekse yer çekimi etkisiyle orta yüz bölgesi sarkma yapmakta ve yüze yaşlı ve yorgun bir görünüm hakim olmaktadır. Yaşlanmada, ellerde olduğu gibi yüzde de deri altı yağ dokusu azalmakta ve yüz hatları belirsizleşmektedir. Yanak büyütme işlemi aslında, elmacık kemik bölgesinin doğumsal, yaşlanma ve travma sonrası çökmesi sonucu olan hacim kaybının eski durumuna getirilmesidir. Elmacık kemikleri üzerine konulacak materyaller ile yüzdeki ahenk yeniden kazanılmış olacaktır. Elmacık kemiklerinin çökük olması, yüzün daha güçsüz görünümüne neden olacaktır. Dolayısıyla, yüzün alt kısımları daha belirgin bir duruma geçecektir. Elmacık kemiklerinin büyütülmesi işlemi 10 dakika ile 1 saat arasında sürebilmektedir. Bunun için geçici yada kalıcı dolgular, protezler, endoskopik elmacık kemiği şekillendirme ve yağ enjeksiyonu gibi yöntemler yapılmaktadır.