Genel SağlıkHABERLER

İLAÇ YOKLUĞU İSYAN ETTİRİYOR!

Balıkesir’in Edremit İlçesi’nde akrep ve yılan zehirlemelerine karşı eczane ve hastanelerde ilaç bulunmaması vatandaşların tepkisine neden oldu. Hastane yetkilileri ile eczacılar ise sürekli birbirini suçluyor.

Başka yerlere gidiyorlar

Yaz aylarının gelmesi ile sıkça rastlanan akrep, yılan zehirleme vakalarında artış olduğu gözlendi. Eczane ve hastanelerde ilaç bulamayan vatandaşlar başka yerlere gitmek zorunda kalıyorlar.

Balıkesir’in Edremit İlçesi’nde akrep ve yılan zehirlemelerine karşı eczane ve hastanelerde ilaç bulunmaması vatandaşların tepkisine neden oldu.

Yaz aylarının gelmesi ile sıkça rastlanan akrep, yılan zehirleme vakalarında artış olduğu gözlendi. Eczane ve hastanelerde ilaç bulamayan vatandaşlar başka yerlere gitmek zorunda kalıyorlar. Hastane yetkilileri ile eczacılar ise bu konuda sürekli birbirini suçluyor.

Edremit Devlet Hastanesi yetkilileri, bu tür ilaçların eczanelerde zorunlu olarak bulundurmaları gerektiğini söyleyerek, “İlaç pahalı olduğu ve çok nadir kullanıldığı için eczacılar almaktan kaçınıyor” dedi. Eczacılar Odası Edremit Şube Başkanı Cengiz Erk ise eczanelerde bu tür ilaçların bulundurma zorunlulukları olduğunu doğrulayarak, “Yılan serumu ülkemizde üretilmiyor. İthal edildiği için çok pahalı. Bir yıllık kullanımlı olan ilaçlar şu an 70 milyon lira. Eczacılar çok kere hiç kullanmadan miadı dolduğu için ilaçları attılar. Acil durumlarda hastanelerde bulundurulmasının daha mantıklı olacağı kanısındayım” diye konuştu.