Genel SağlıkHABERLER

YENİDOĞAN YOĞUN BAKIM ÜNİTELERİ HAYAT KURTARIYOR

Uzmanlar, Türkiye’de doğum riskinden ölen bebek sayısındaki azalmanın ardında; altyapısı güçlü ‘Yenidoğan Yoğun Bakım Ünite’lerinin yattığını açıklıyor.

1.000 gramın altında doğan bebeklerin dahi yaşama şansının yüzde 75-80’i bulduğunu belirten Kadıköy Şifa Sağlık Grubu’ndan Uzman Dr. Alper Soysal; Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde her türlü riskin önlenebilindiğini belirtiyor.

Uzman Dr. Alper Soysal; yalnız erken doğan bebeklerin değil, zamanında doğan ancak, sağlık sorunu yaşayan bebeklerin de ‘Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’ne ihtiyaç duyduğunu söylüyor.

‘Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde zamanında doğan bebeklerin kalp rahatsızlığı, metabolik hastalık, kan şekeri düşüklüğü, beslenme sorunu ve kan değişimi tedavilerinin yapıldığını açıklayan Uzman Dr. Alper Soysal; ayrıca anne karnındaki bebeklerde oluşabilecek hastalıkların da saptandığını ifade ediyor.

Kadıköy Şifa Sağlık Grubu’ndan Uzman Dr. Alper Soysal, ‘Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde, bebeklerin ameliyat öncesi ve sonrası bakımları da yapılıyor. Çok sık rastlanan hastalıklardan biri de, bebeğin anne karnında akciğerlerinde toplanan sıvıyı doğduktan sonra, atamaması durumudur. Bunun sonucunda oluşan solunum zorluğu tıpta, ‘Yenidoğanın Geçici Solunum Zorluğu’ olarak adlandırılıyor. Ayrıca enfeksiyon, doğuştan akciğer anomalileri gibi hastalıklar da ancak ‘Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavi edilebiliyor’

Uzman Dr. Alper Soysal; ikiz üçüz gibi çoğul gebelikler ile annede plasenta yerleşim hataları, rahim ve doğum kanalının bozukluğu, annede hipertansiyon tanılarının erken doğumu tetiklediğini açıklıyor.

Kadıköy Şifa Sağlık Grubu’ndan Uzman Dr. Alper Soysal Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde, erken doğan bebeklerin tedavi süresini ise şöyle anlatıyor: 26 haftalık doğan bir bebek yaklaşık iki ay, 30 haftalık doğan bir bebek yaklaşık bir aya kadar yoğun bakımda tutularak tedavi ediliyor. Doğal süreç olan dokuz ayı dolduran bebekler, 34-35 haftaya ulaşıp ideal kiloya ve boya geldiğinde taburcu oluyor’

Uzman Dr. Alper Soysal, Kadıköy Şifa Sağlık Grubu Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde; erken doğan veya zamanında doğup sağlık problemleri yaşayan bebeklerin risklerinin en aza indirilerek tedavi edildiğinin altını çiziyor.

Ayrıntılı Bilgi: 444 2 574 www.kadikoysifa.com