Genel SağlıkHABERLER

SAĞLIK ELÇİLERİ AFGANİSTAN YOLLARINDA

Vehbi Koç Vakfı Amerikan Hastanesi, Symbiosis Sağlık ve Doğa Gönüllüleri Derneği’nin Afganistan’a düzenleyeceği sağlık projesine destek veriyor. Türkiye’den gönüllü doktorların Afganistan’daki ihtiyaç sahiplerine ücretsiz sağlık taraması yapması gibi genel sağlık hizmetlerini kapsayan proje, 30 Mayıs-10 Haziran 2008 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi, Kayseri Devlet Hastanesi ve Taksim İlkyardım Eğitim Hastanesi’nden 3 uzmanın katıldığı projede, VKV Amerikan Hastanesi’nden de 9 uzman hekim görev alacak.

Ekip 30 Mayıs’ta yola çıkacak, aynı gün öğleden sonra üniversitenin Türkoloji Bölümü’nü ziyaret edecek. Üniversiteyi kuran Türk hekimi Rıfkı Paşa’nin heykeli de ziyaret edilecek yerler arasında yer alıyor. Ertesi günden itibaren Kabil’de Atatürk Milli Çocuk Hastanesi’nde, Türk Kuvvet Komutanlığı Kliniği’nde ve TİKA tarafından yaptırılan Bagrami Mahallesi’ndeki Türk Afgan Dostluk Kliniği’nde çalışılacak. Ekip, Mahmut Tarzi Kültür Vakfı’na ait okulda ihtiyacı olan çocukları muayene edecek. Daha sonra karayolu ile Mezarı Şerif’e geçilerek Şibirgan ve Meymene’deki Türk – Afgan Dostluk Hastaneleri’nde hasta bakılacak, gerekiyorsa ameliyat yapılacak.

11 gün sonunda, 10 Haziran 2008’de İstanbul’a dönecek olan ekibin gerekli ilaç ve tıbbi/yardım malzemeleri VKV Amerikan Hastanesi tarafından karşılanırken, konaklama masrafları Symbiosis Sağlık ve Doğa Gönüllüleri Derneği tarafından karşılanacak.

Ekipte yer alacak hekimlerin isimleri şu şekilde:

Dr. Yılmaz Sivrikaya – Göz Hastalıkları Uzm./ VKV Amerikan Hastanesi
Dr. Arzu Özgeneci – Çocuk Hastalıkları Uzm./ VKV Amerikan Hastanesi
Dr. Tolga Taymaz – Aile Hekimi / VKV Amerikan Hastanesi
Dr. Hikmet Yaşar – Üroloji / Kocaeli Üniversitesi Hastanesi
Dr. Leyla Gürses – Dermatoloji / VKV Amerikan Hastanesi
Burçin Aydın – Anestezi Teknisyeni / VKV Amerikan Hastanesi
Dr. Ragıp Tanrıtanır – Genel Cerrahi Hast.Uzm. /VKV Amerikan Hastanesi
Dr. Berrin Karadağ – Dahiliye Hastalıkları Uzm. /Kayseri Devlet Hastanesi
Dr. Erhan Sayalı – Aile Hekimi / Taksim İlkyardım Eğt. Hast.
Ayşen Erdil – Odyoloji Uzmanı / VKV. Amerikan Hastanesi
Özlem Efe – Ameliyathane hemşiresi / VKV. Amerikan Hastanesi
Melih Arat – Eğitim Danışmanı/Dahi Çocuk Programı/VKV. Amerikan Hastanesi