Genel SağlıkHABERLER

NOVARTİS, SAĞLIK EKONOMİSİNİ MASAYA YATIRIYOR

Novartis, her yıl 14 Nisan’ı ”Novartis Tıp ve Eczacılık Günü” olarak kutluyor. 14 Mart Tıp Bayramı ve 14 Mayıs Eczacılık Günü arasında anlamlı bir köprü oluşturan 14 Nisan’da düzenlenecek panelin bu yılki konusu ”Türkiye’de Sağlık Ekonomisi” olacak. Aynı gün Novartis Bilim Ödülleri de sahiplerini bulacak.

Novartis Türkiye’nin 2005 yılından bu yana her yıl kutladığı ve Türkiye’nin önde gelen bilim adamları ve sağlık otoritelerini bir araya getirdiği 14 Nisan “Novartis Tıp ve Eczacılık Günü”nde düzenlenen panelin bu yılki konusu “Türkiye’de Sağlık Ekonomisi” olacak. 14 Nisan’da Ankara’da Sheraton Otel’de gerçekleştirilecek panelin moderatörlüğünü Bahçeşehir Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Taner Berksoy yapacak.

Panelde, sağlık sektörüne ayrılan kaynakların en iyi şekilde kullanılması, en yüksek düzeyde sağlık hizmeti üretilmesi ve bu hizmetin toplumu oluşturan sosyal topluluklar ile kişilere en iyi şekilde bölüştürülmesi tartışılacak.

4 başlık altında geçecek panelin konuları ve konuşmacıları ise şöyle:

Prof. Dr. Bengt Jönsson –Sağlık Ekonomisine Global Yaklaşım

Tahsin Güney- Sağlık Ekonomisinin Sosyal Güvenlik Sistemindeki Yeri

Prof. Dr. Muhit Özcan- Sağlık Ekonomisinin Doktorlar Açısından Önemi

Prof. Dr. Tevfik Özlü- Sağlık Ekonomisinin Hasta ve Hasta Hakları Açısından Önemi

Toplumsal kalkınmanın bilimsel gelişim ile ilerlediğini düşünen ve bu bilinç ve sorumluluk ile hareket eden Novartis, aynı gün “Novartis Bilim Ödülleri”ni de dağıtacak. Novartis Bilim Ödülleri, bilimsel araştırmaları teşvik etmek ve artırmak amacıyla 1986 yılından bu yana değişik alanlarda dağıtılıyor.

Bu yılki ödüller:

Novartis Farmakoloji Dalı Araştırma Destekleri

Novartis Farmasötik Teknoloji Araştırma Destekleri

Novartis Farmasötik ve Medisinal Kimya İlaç Tasarım ve Geliştirme Araştırma Destekleri

Novartis Novartis Solunum Ödülü

Hasta Yakını Araştırma Proje Ödülleri

Beyin Araştırmaları Derneği Proje Destek Programı/ Novartis Proje Ödülü

Novartis Bilim Onur Ödülü