Genel SağlıkHABERLER

GRİPTEN KORUNMANIN TEK YOLU: AŞI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Sağlık A.Ş. kamu kurumları ve özel sektöre yönelik grip aşısı ve check-up kampanyalarına başladı. Kampanyalarda maliyet fiyatları uygulanıyor.

Grip Nedir ve Nasıl Korunuruz?

Grip; ateş, öksürük, baş ağrısı, halsizlik ve kas ağrıları ile seyreden akut bir virüs hastalığıdır. Grip; dünya çapında yaygınlaşma özelliğine sahip olan bir hastalık olarak tedbir alınmazsa ciddi akciğer hastalıklarına yol açabilir. Direnci zayıf olanlar ve kronik hastalığı olanlarda pnömoni (zatürre), menengoensefalit (beyin iltihabı), miyokardit (kalp kası iltihabı) gibi ciddi ve ağır seyredip ölümle sonuçlanabilecek hastalıklar görülebilir.

Risk Gurubunda Kimler Bulunur?

Birbirine yakın çalışan iş arkadaşları, yaşlılar, astım, şeker ve kronik solunum hastaları, öğretmenler, öğrenciler, askerler, kamu ve özel sektör çalışanları grip için yüksek risk grubunda bulunmaktadır.

Bazı durumlarda “öldürücü” olabilen gripten korunmanın tek yolu: Aşı

Uzmanlar, gribin önemli bir salgın hastalık olduğuna ve birçok kişinin bu rahatsızlıktan dolayı zor dönemler yaşadığına dikkat çekiyor. Ayrıca hastalık riski olan herkese, 6aylık bebeklikten itibaren grip aşısı yaptırmaları önerilmektedir. Çünkü ağır seyirli hastalık nedeniyle hem işgücü kaybı ve ekonomik kayıp olmakta hem de özellikle risk gruplarında ölümler meydana gelebilmektedir.

Grip aşısı olması gereken grup içinde kimler vardır?

Gebeler, bebekler ve çocuklar üzerinde uygulanabilir. Ayrıca astım, kronik akciğer veya kalp hastalığı, şeker hastalığı, böbrek yetmezliği, kan hastalığı gibi bir hastalığı olanlar bu gruba dâhildir. Bu kişiler kesinlikle aşılanmalıdır. Bunların yanı sıra:

– Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar
– Özel sektörde hizmet verenler
– Sağlık Personeli (doktor, hemşire ve diğer personel),
– Huzurevi ve kronik bakım ünitelerinde çalışanlar,
– Ev hemşireleri,
– 65 yaş ve üzerindekiler,
– Dış ülkelere seyahat edecek olanlar,
– Önemli etkinliklerin kesintiye uğramasını en aza indirmek için önemli toplum hizmeti verenler.

Sağlık A.Ş. Aşı ve Check-up Programları Başladı:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık A.Ş. kamu kurumları ve özel sektöre yönelik Check-up ve aşı hizmetleri sunmaktadır. Uygulanan Check-up programları kapsamında verilen hizmetle hastalık tespiti ve önlenmesi sağlanmakta, uygulanan tedavi programları ile iş performansı arttırılmaktadır. Aşı kampanyaları ile özellikle kış aylarında grip hastalığının etkisi hafifletilerek iş gücü kaybı önlenmektedir.

Check-up ve aşı kampanyaları kapsamında özel sektöre, kamu kurum ve kuruluşlarına, çeşitli İBB İştirak ve birimlerine hizmet verilmektedir. Ayrıca ilçe belediyeler için de Check-up ve aşı programları başlatılmıştır.

BİLGİ İÇİN: Kadir ÇİL (Aşı ve Check-up Programları Sorumlusu)
TEL: +90 543 880 23 45
E-Mail: [email protected]
WEB: http://www.istanbulsaglik.com