Genel SağlıkHABERLER

4. ULUSAL ECZACILIK FUARI’NA AVRUPA PARLAMENTOSU’NDAN KONUK

İstanbul, 25. 03. 2005 – Avrupa Parlamentosu eski milletvekili ve eczacı Bashir Khanbhai, 15-17 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek 4. Ulusal Eczacılık Fuarı’na panelist olarak katılacak. Khanbhai, 15 Nisan Cuma günü 18.00-20.00 arasında düzenlenecek panelde, İngiltere’deki sağlık sisteminden söz edecek.

Tüm Eczacı Kooperatifleri Birliği’nin (TEKB) 15-17 Nisan tarihlerinde İstanbul Lütfi Kırdar Rumeli Fuar Merkezi’nde düzenleyeceği 4. Ulusal Eczacılık Fuarı’na, Avrupa Parlamentosu eski milletvekillerinden, eczacı Bashir Khanbhai da katılacak.

Londra Üniversitesi Eczacılık Fakültesi mezunu olan ve 1999-2004 yılları arasında Avrupa Parlamentosu Doğu Bölgesi milletvekili olarak görev yapan Khanbhai, Fuar’da “Eczacılığın Dünü, Bugünü, Yarını” başlıklı panelde yer alacak. 15 Nisan Cuma günü 18.00-20.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek olan panelde Khanbhai, İngiltere’deki sağlık sisteminden de söz edecek. Türk katılımcıların da yer alacağı panel, genel hatlarıyla eczacılığı ele alacak.

4. Ulusal Eczacılık Fuarı hakkında ayrıntılı bilgi edinmek ve online kayıt yaptırmak için www.bizimeczane.com portalına başvurulabilir.

Bashir Khanbhai kimdir?

1945 yılında Tanzanya’da dünyaya geldi. Hindistan kökenli olan Khanbhai, Londra Üniversitesi’nde eczacılık eğitimi aldıktan sonra, felsefe, siyaset ve ekonomi yüksek lisansı yaptı. Akademik eğitim aldığı alanlarda ticari faaliyetlerini yürütürken, 1999 yılında Avrupa Parlamentosu’na girdi. Milletvekilliği süresince çeşitli delegasyonlarda görev aldı. AP’deki görev süresi 2004’te dolan Khanbhai’ın çeşitli dergi ve gazetelerde yayımlanmış çok sayıda makalesi bulunmaktadır.

www.bizimeczane.com

Türkiye’deki mevcut eczacı kooperatiflerinin üst birliği olarak kurulan Tüm Eczacı Kooperatifleri Birliği (TEKB), dünyada ve Türkiye’de eczacılık sektörüne yönelik gelişmeleri yakından takip etmekte; ortak kooperatiflerin ve üye tabanlarının gelişmesi için özendirici önlemler almakta; ilaç ve eczacılık konularında yeni proje ve etkinliklere imza atmaktadır. Üyelerini güçlendirerek güçlenmeyi ilke edinen TEKB, Türkiye’deki tüm eczacı kooperatiflerinin sosyal ve ekonomik açıdan ortak sesi olmayı amaçlamaktadır.