Genel SağlıkHABERLER

NOVARTİS’TEN GÖNÜLLÜLER GÜNÜ

“Önce İnsan, Önce Sağlık” anlayışını sosyal sorumluluk bilinciyle bütünleştiren Novartis, 8’inci geleneksel Novartis Gönüllüler Günü’nü Pendik Mustafa Karuşağı İlköğretim Okulu’nda kutladı.

Dünyadaki bütün Novartis şirketleri ile birlikte gönüllülük ruhunun yaygınlaşmasına katkıda bulunmak amacıyla 1997’den bu yana bir çalışma gününü “Novartis Gönüllüler Günü” olarak kutlayan Novartis Türkiye çalışanları, bu yıl Pendik Mustafa Karuşağı İlköğretim Okulu’nun ek binasını baştan yarattılar.

Novartis gönüllüleri geçtiğimiz hafta; soyunma odaları, kantin, iş teknik sınıfı, kütüphanesi ile okul bahçe duvarları ve bahçede yapılan yenileme, düzenleme, temizleme çalışmalarıyla okulun ek binasına yeniden hayat verdiler. Bahara yeni bir yüzle giren ek binanın açılışı; öğrenciler, okul yönetimi, İlçe Milli Eğitim, Kaymakamlık ve Belediye Başkalığı yetkililerinin katılımıyla düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Novartis çalışanlarının yaşadıkları çevre içinde birer birey olduklarını hatırlamalarının, kişisel güç ve yeteneklerini ortaya koyarak toplumsal fayda sağlamanın amaçlandığı Gönüllüler Günü’nde tüm çalışanlar bir iş günü izinli sayılıyor.

Novartis Hakkında

Novartis, ilaç ve tüketici sağlığı alanında dünyanın önde gelen kuruluşlarından biridir. 2002 yılında şirket faaliyetlerinden elde edilen satış rakamı 32,4 milyar İsviçre Frankı (20,9 milyar Amerikan Doları) ve net karı 7,3 milyar İsviçre Frankı (4,7 milyar Amerikan Doları) olarak gerçekleşmiştir. Şirket, AR-GE faaliyetlerine yaklaşık 4,3 milyar İsviçre Frankı (2,8 milyar Amerikan Doları) tutarında yatırım yapmıştır. Genel Merkezi İsviçre, Basel’de bulunan Novartis Grubu şirketlerinde yaklaşık 72.900 kişi çalışmakta ve 140’tan fazla ülkede faaliyet göstermektedir.

Ayrıntılı bilgi için bkz. http://www.novartis.com.tr