Genel SağlıkHABERLER

SİGARA CİNSEL SAĞLIĞA DA ZARARLI

Araştırmada, sigara içen ya da pasif içici olan kadınlar, her sene 3 veya 5 bin düşük vakası yaşıyor

British Medical Association (BMA) tarafından yapılan araştırmada, sigara içmenin kanser ve kalp hastalığı gibi bilinen zararlarının yanı sıra İngiltere’de yaşları 30’la 50 arasında tahminen 120 bin erkekte iktidarsızlığa yol açtığı kaydedildi. Araştırmada, sigara içenler ya da pasif içici olan kadınlarda, her sene 3 veya 5 bin düşük yaşandığı belirtildi. Bilim adamları, hamilelik sırasında sigara içen kadınların bebeklerinin normalden daha az kiloda olduğunu ve ayrıca düşük, ölü doğum ve sakat bebek olma ihtimalinin de fazla olduğunu ifade etti.

BMA’dan Dr Vivienne Nathanso, sigaranın cinsel sağlığa verdiği zararların da “şok edici” boyutlarda olduğunu söyledi. Nathanso, “Günün birinde çocuk sahibi olmak

isteyen erkek ve kadınların sigarayı bırakmaları gerekir. Cinsel haz almaya devam etmek isteyen erkeklerin de sigaradan vazgeçmeleri lazımdır. Elde edilen kuvvetli bulgulara göre sigara içmek erkeklerin cinsi yetersizliklerinin en büyük sebebidir” dedi. BMA, bilhassa hamilelerin pasif içiciliğinin önlenmesi gerektiği üzerinde durdu.

BMA Başkanı James Johnson da sigaranın ailelere verdiği zararların önlenmesi için çok daha fazla mücadele edilmesi gerektiğini ifade etti.