Genel SağlıkHABERLER

HAMİLELİĞİN GÜNLÜĞÜ YAZILDI

Bursalı radyo programcısı ve gazeteci Ece Arar Emener çocuk doğurmaya karar verdiği andan itibaren günlük tuttu.

Ece Arar Emener çocuk doğurmaya karar verdiği andan, doğuma kadar geçen sürede yaşadıklarını, hissettiklerini bir günlük olarak ‘ www.altkitap.com’ sitesinde yayınladı.

8 aylık olan kızı Ece Elvin’e hamile kaldığı günden itibaren yaşadıklarını daha farklı bir heyecanla kaydeden Emener, bunları internet ortamında yayınladı. Hamileliğinin bütün aşamalarında yaşadıklarını ve hissettiklerini dile getiren Emener, hamilelik döneminde her türlü konuda araştırma yaptığını söyledi. Kolay bir hamilelik dönemi geçirip, normal doğum yapan Emener, yazdıklarının, Türkiye’de hamile günlüğü türünün ilk örneği olduğunu ifade etti.

Hamilelik döneminde kaynak bulamadığı için günlük yazmaya karar verdiğini ifade eden Emener, “Hamile kadınlara hafta hafta vücutlarında olan değişiklikleri, yapılması gereken testleri, bebeğin kilosu, gelişimi gibi ayrıntıların da bulunduğu tam bir hamilelik rehberi hazırladım. Ama yazılarımda benim o anki psikolojik durumum da yer alıyor” dedi.

Yazdıklarıyla, hamile kadınlara ‘yalnız değilsin’ duygusunu vermeyi hedeflediğini kaydeden Emener, “Annelik her kadının içinde var. Umarım bundan sonra anne adayları, hamileliğin utanmaya değil de üstünde konuşulmaya değer bir şey olduğunu anlarlar” diye konuştu.